ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Nα καθιερωθούν τα αλβανικά ως γλώσσα επιλογής στα σχολεία

kasselakis
ertnews.gr

Κασσελάκης: θα πρέπει να δούμε και με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς τις σχέσεις των δύο χωρών

Με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι τα αλβανικά μπορούν να υπάρχουν ως ξένη γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία παράλληλα μα τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα στην επικράτεια της Αλβανίας.

«... Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για 3ετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει 2,5 χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή, τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας στην ουσία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Στ. Κασσελάκης.

Από την πλευρά του ο Etmond Guri, εκπρόσωπος της Αλβανικής Διασποράς στην Ελλάδα (Α.Δ.Ε) δήλωσε «Είχαμε την τιμή σήμερα να κάνουμε μια συνάντηση, ιστορική για την Αλβανική Κοινότητα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τους βουλευτές του κόμματος, .

Θεωρούμε σημαντικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι ο πολιτικός φορέας, που όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβάλει στο να είμαστε ισότιμοι πολίτες της χώρας, να ενταχθούμε και όχι να αφομοιωθούμε. Έτσι όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία».