ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριο επεισόδιο στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Αυτά εκεί που περνάνε» - «Είσαι αισχρός»

Άγριο επεισόδιο στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Αυτά εκεί που περνάνε» - «Είσαι αισχρός»

«Χαμός» επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Νίκο Καραθανασόπουλο. 

Εκτός ελέγχου οδηγήθηκε η αντιπαράθεση στην Εξεταστική Επιτροπη της Βουλής που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εξώδικου το οποίο έστειλε η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών, με το οποίο ζητούσε να μην γίνονται αναφορές σε στοιχεία του ιατρικού απορρήτου.

Στο αίτημα της πλειοψηφίας να κλείσουν οι κάμερες προκειμένου να μην βγαίνουν στον αέρα προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στο δυστύχημα, αντέδρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι μπορεί να είναι γιατροί αλλά «έχουμε ανακριτικό δικαίωμα». «Απ’ όσο καταλαβαίνω η πρότασή σας είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, κατά παράβαση αυτού που ζητά η οικογένεια», είπε με τον κ. Καραθανασόπουλο να απαντά: «Ντροπή! είσαι αισχρός, ντροπή σου».

Ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στο «κόκκινο» όταν ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Σας τα επιστρέφω, κ. Καραθανασόπουλε. Μας λέτε να σταματήσουμε τη διερεύνηση. Εσείς κ. Κόκκαλη, φέρετε βαρύτατη ευθύνη για το γεγονός ότι είναι ανοιχτή η διαδικασία προσωπικά».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι δεν ήταν εκείνος που χαρακτήρισε… γουρλίδικη την επιτροπή.

«Δεν σας επιτρέπω κ. Καραθανασόπουλε, αυτά εκεί που σας περνάνε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις επιλογές σας», επανήλθε ο Δ. Μαρκόπουλος, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να του απάντα: «Κόφτο». «Το κόφτο όχι σε εμένα! Ντροπή σας, έχετε ξεφύγει κ. Καραθανασόπουλε και αν χρειαστεί θα λάβω μέτρα. Ντροπή σας. Τι χαρακτηρισμοί και αγοραίο ύφος είναι αυτό; Ντροπή σας κ. Καραθανασόπουλε θα έπρεπε να ντρέπεστε. Θα πάρω μέτρα αν συνεχίσετε έτσι δεν σας φοβάμαι στο πεζοδρόμιο αυτά», συνέχισε ο Δ. Μακρόπουλος ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος τον προέτρεψε να πάρει!»