ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MARC: Καμία απώλεια για τη ΝΔ - Καθολική αποδοχή για την επιστολική ψήφο

Δημοσκόπηση MARC: Καμία απώλεια για τη ΝΔ - Καθολική αποδοχή για την επιστολική ψήφο

Η πρόθεση ψήφου και η άποψη των πολιτών για το νομοσχέδιο αναφορικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Πρόθεση ψήφου, η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία παιδιών αποτέλεσαν τα κυριότερα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν πολίτες για λογαριασμό της εταιρείας MARC. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (24/01) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα «πού πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση», η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε στην ακρίβεια / ανατιμήσεις.

Πρόθεση ψήφου – Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό

Χωρίς απώλειες παραμένει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και να συγκεντρώνει 12,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται τρίτο, στο 10%, ενώ, ακολουθούν το ΚΚΕ (8%), η Ελληνική Λύση (5,8%), η «Νίκη» (2,8%), οι Σπαρτιάτες (2,7%), η Πλεύση Ελευθερίας (2,7%), η Νέα Αριστερά (2%), το ΜέΡα25 (2%), άλλο 2,8%, άκυρο – λευκό 1,9%, ενώ, το 2,8% δήλωσε «δεν θα ψηφίσω» και το 10,1 είπε «δεν έχω αποφασίσει».

Οι πολίτες αποδέχονται την επιστολική ψήφο

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομματικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

«Όχι» των πολιτών στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και στην παρένθετη μητέρα

Το 55,2% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 αντιτίθενται στην τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ, αντίστοιχα αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας. Το 80,8% των ερωτηθέντων τέθηκε υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικές ειδήσεις