Ανδρουλάκης: «Συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας»

Ανδρουλάκης: Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «Το 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»

Ανδρουλάκης: «Συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας»
1'

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκδήλωσε τη συμπαράσταση του στους αγρότες ενώ έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της στα αιτήματά τους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί και τα χρέη τους αυξάνονται συνεχώς».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι το 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενώ επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που έχουν πάθει λόγω φυσικών καταστροφών.

«Εμείς, από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Έχει χρέος, λοιπόν, η κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί σε άλλη περίπτωση απαξιώνεται ο πρωτογενής τομέας και οδηγείται σε μαρασμό η ελληνική περιφέρεια», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή