ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Άργησε αλλά τελικά πήγε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Παύλος Πολάκης: Άργησε αλλά τελικά πήγε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Eurokinissi

Με καθυστέρηση και γεμάτος ειρωνεία εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με καθυστέρηση και το γνωστό του ύφος έφτασε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα κατά την είσοδο του έκανε λεκτική επίθεση στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρώτησαν για τη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Γιατί δεν με ρωτάτε για τους 6000 εργαζόμενους στο νοσοκομείο που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, γιατί δε με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον άγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;»

Και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το όσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε αυτό ότι του έρχεται του καθενός στο κεφάλι κάτι θα το διαψεύδουμε. Ρώτησε με γιατί στη Σύρο είναι έξι μήνες η βάση αεροδιακομιδών κλειστή; Εάν ήμουν υπουργός θα το είχατε θα με είχατε κρεμάσει στα κάγκελα».

«Γιατί δεν κάνετε Πρώτο Θέμα την διάψευση του κύριου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα όχι είναι ψέμα δεν θα πάρει Τουρκία F 16. Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα πει και στο πρόγραμμα για τα F 35. Δεύτερον με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίρνουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».

«Να με ρωτάτε πράγματα που έχουν ουσία, σε αυτά απαντώ», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης.

Η σύγκρουση Πολάκη-Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ξέσπασε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Δεν πρόλαβε να αρχίσει η συζήτηση για τα νομοσχέδια και ο Παύλος Πολάκης ήταν έξαλλος με τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα εξοπλιστικά. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξέφραζε τη διαφωνία του στη θέση που έχει πάρει εμμέως ο Στέφανος Κασσελάκης. Σ’ εκείνο το σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να του είπε «Παύλο αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις».

Ουσιαστικά, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να «άδειασε» τον πρόεδρο του κόμματος στην ξεκάθαρη θέση που είχε πάρει τόσο για τα εξοπλιστικά όσο και για τα F-35 στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στην οποία τον είχε συνοδεύσει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι σχέσεις των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα έχουν διαταραχθεί εξαιτίας των προκλητικών αναρτήσεων του Κρητικού βουλευτή. Μάλιστα, κορυφαία στελέχη σε συζητήσεις που είχαν με τον Στέφανο Κασσελάκη του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ύφος του Παύλου Πολάκη, το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους να δραστηριοποιηθούν πιο έντονα στο κόμμα και φέρεται να του ζήτησαν να τον απομακρύνει από τη θέση του συντονιστή τομεαρχών του κόμματος.

Η τοποθέτησή του για τα F-15 και το εξοπλιστικό πακέτο από τις ΗΠΑ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Στέφανο Κασσελάκη να του δείχνει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα γίνει τελικώς αναφορικά με τον Πολάκη θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα. Πάντως, μένει να δούμε την αντίδραση του βουλευτή από την Κρήτη.

Η δυσαρέσκεια ανάμεσα στις δυο πλευρές «ξεχειλίζει» και μένει να δούμε αν το επόμενο διάστημα θα φύγει και ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.