ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Προβληματισμός Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με τον Διονύση Τεμπονέρα να ζητά εξηγήσεις για την δημοσκοπική εικόνα της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Προβληματισμός Τεμπονέρα
6'

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά το... σόου Πολάκη, ήταν η σειρά του Διονύση Τεμπονέρα να εκφράσει τους προβληματισμούς του για το κόμμα, που δείχνει να «βουλιάζει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, για την απουσία των δυνάμεων του κόμματος από τις κινηματικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου.

1.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής:
Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης.

Είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές. Στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2.Το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα.
Απουσιάζουμε από την έστω ήπιαν κοινωνική κινητικότητα(φοιτητές-αγρότες-πλειστηριασμοί). Η απουσία των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών είναι εκκωφαντική και δίνουν την εικόνα ισχνής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να παρέμβει στα μεγάλα ζητήματα.

3. Ο προσυνεδριακός διάλογος εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών. Απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Να επιδιώξουμε την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Πολάκης «κάρφωσε» τον Αποστολάκη δημόσια

Απίστευτα σκηνικά εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει οίκημα υπό... κατάρρευση!

Μετά την ατάκα-φωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώην Υπουργό Υγείας το πρωί της Πέμπτης (01/02) πως αν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις του τότε μπορεί να αποχωρήσει από το κόμμα, ήρθε η σειρά του Παύλου Πολάκη να «καρφώσει» σύντροφό του και συγκριμένα τον Ευάγγελο Αποστολάκη!

Ο πάλαι ποτέ Υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο στόχαστρο του... αψύ Κρητικού, όπως τον χαρακτήριζε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έφτασε (αργοπορημένος) στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Δεν έχει το κόμμα ανάγκη από στρατηλάτες», ανέφερε με σκωπτικό τρόπο ο Παύλος Πολάκης «δείχνοντας» τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Άργησε αλλά τελικά πήγε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Με καθυστέρηση και το γνωστό του ύφος έφτασε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα κατά την είσοδο του έκανε λεκτική επίθεση στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρώτησαν για τη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Γιατί δεν με ρωτάτε για τους 6000 εργαζόμενους στο νοσοκομείο που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, γιατί δε με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον άγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;»

Και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος που διεκδικεί το όσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε αυτό ότι του έρχεται του καθενός στο κεφάλι κάτι θα το διαψεύδουμε. Ρώτησε με γιατί στη Σύρο είναι έξι μήνες η βάση αεροδιακομιδών κλειστή; Εάν ήμουν υπουργός θα το είχατε θα με είχατε κρεμάσει στα κάγκελα».

«Γιατί δεν κάνετε Πρώτο Θέμα την διάψευση του κύριου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα όχι είναι ψέμα δεν θα πάρει Τουρκία F 16. Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα πει και στο πρόγραμμα για τα F 35. Δεύτερον με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, την οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίρνουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».

«Να με ρωτάτε πράγματα που έχουν ουσία, σε αυτά απαντώ», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης.

Η σύγκρουση Πολάκη-Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ξέσπασε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Δεν πρόλαβε να αρχίσει η συζήτηση για τα νομοσχέδια και ο Παύλος Πολάκης ήταν έξαλλος με τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα εξοπλιστικά. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξέφραζε τη διαφωνία του στη θέση που έχει πάρει εμμέως ο Στέφανος Κασσελάκης. Σ’ εκείνο το σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να του είπε «Παύλο αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις».

Ουσιαστικά, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να «άδειασε» τον πρόεδρο του κόμματος στην ξεκάθαρη θέση που είχε πάρει τόσο για τα εξοπλιστικά όσο και για τα F-35 στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στην οποία τον είχε συνοδεύσει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι σχέσεις των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα έχουν διαταραχθεί εξαιτίας των προκλητικών αναρτήσεων του Κρητικού βουλευτή. Μάλιστα, κορυφαία στελέχη σε συζητήσεις που είχαν με τον Στέφανο Κασσελάκη του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ύφος του Παύλου Πολάκη, το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους να δραστηριοποιηθούν πιο έντονα στο κόμμα και φέρεται να του ζήτησαν να τον απομακρύνει από τη θέση του συντονιστή τομεαρχών του κόμματος.

Η τοποθέτησή του για τα F-15 και το εξοπλιστικό πακέτο από τις ΗΠΑ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Στέφανο Κασσελάκη να του δείχνει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα γίνει τελικώς αναφορικά με τον Πολάκη θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα. Πάντως, μένει να δούμε την αντίδραση του βουλευτή από την Κρήτη.

Η δυσαρέσκεια ανάμεσα στις δυο πλευρές «ξεχειλίζει» και μένει να δούμε αν το επόμενο διάστημα θα φύγει και ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή