ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων»

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων»
EUROKINISSI.

«Η Ελλάδα θα στέκεται πάντα αρωγός των Δυτικών Βαλκανίων για την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας από τη Ρώμη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στη Ρώμη, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνάντησης για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

«Σήμερα, στη Ρώμη, οι φίλοι των Δυτικών Βαλκανίων βρεθήκαμε με τους εταίρους μας από τα Δυτικά Βαλκάνια για να συζητήσουμε την πορεία αυτών προς την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μία πορεία, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2003 και συνεχίζεται. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις επισπεύδουσες χώρες, έτσι ώστε τα Δυτικά Βαλκάνια να μπορέσουν να έχουν έναν καλύτερο προσανατολισμό, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και το Κράτος Δικαίου.

Η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε αρωγός των Δυτικών Βαλκανίων για την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλαπλές», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικές ειδήσεις