ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιμανδρίτης σε Μπιμπίλα: «Κύριε βουλευτά μου, καταγγείλτε τους ομοφυλόφιλους ιερείς»

Αρχιμανδρίτης σε Μπιμπίλα: «Κύριε βουλευτά μου, καταγγείλτε τους ομοφυλόφιλους ιερείς»
EUROKINISSI.

Στην προκλητική δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα απάντησε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

Μία μέρα μετά τον σάλο στη Βουλή με την ατάκα του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρου Μπιμπίλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός τον κάλεσε να καταγγείλει επώνυμα τους ομοφυλόφιλους ιερείς και να μην κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Υποστηρίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κανέναν λόγο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Σπύρος Μπιμπίλας προκάλεσε αντιδράσεις με τη χθεσινή (06/02) του δήλωση: «Η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην προκλητική δήλωση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Γέροντας σημείωσε αρχικά πως «είναι ένα θέμα που και οι λίθοι κεκράξονται περί της ευστάθειας του. Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως, κύριε βουλευτά μου, σας παρακαλώ καταγγείλτε τους επιτέλους, ώστε “να ξεβρωμίσει ο τόπος” που θα λέγε και πρώην πολιτικός αρχηγός. Έχετε δίκιο και απόδειξη τούτου είναι η ένοχη σιωπή των Ιεραρχών μας και το αλαλούμ των δηλώσεων, που μόνο γέλιο προκαλούν και σειρά για σχόλια», σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr.

«Η εκκλησία μας όμως, κύριε βουλευτά μου, είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Αλίμονο η εκκλησία ως σώμα Χριστού να ήταν οι παπάδες. Θα τό ‘χανε ρίξει το πλοίο στα βράχια προ καιρού.

Αυτά όλα είναι επειδή ο κόσμος μας είναι ακατήχητος και συμφέρει πιστεύω τις κεφαλές να είναι ακατήχητος. Φαντάζεστε να είχαμε χριστιανούς με ζήλο τον κατ’ επίγνωσιν; Θά ‘χαμε και ζώσα εκκλησία που θα θύμιζε Αποστολική εποχή και πρωτοχριστιανική περίοδο.

Πάντοτε με αγάπη Χριστού, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις