ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Ερώτηση στη Μενδώνη για την προσβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από τη νέα σειρά του Netflix

Νίκη: Ερώτηση στη Μενδώνη για την προσβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από τη νέα σειρά του Netflix

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη θέτει ερώτηση στη Λίνα Μενδώνη μέσα από το Κοινοβουλευτικό έργο και ζητάει να προστατεύσει την ιστορική μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προσβάλλεται στη σειρά του Netflix

Για τη νέα προκλητική σειρά που παρουσιάζει την ιστορική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως ομοφυλόφυλο μίλησε το κόμμα της Νίκης, θέτοντας ερώτηση στην υπουργό πολιτισμoύ Λίνα Μενδώνη και ζητώντας την να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και την προσωπικότητα της εμβληματικότερης μορφής της ελληνικής ιστορίας.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει παγκοσμίως μία ενορχηστρωμένη και καλά χρηματοδοτούμενη προσπάθεια επιβολής της αντίληψης ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσιολογικό και άρα αποδεκτό. Η λεγόμενη WOKE (ελληνικά αφύπνιση) ατζέντα, προωθείται με κάθε τρόπο για να αφυπνίσει δήθεν τις "παρωχημένες αντιλήψεις" και να επιβάλει τις ιδιαιτερότητες των ΛΟΑΤΚΙ+. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο κινηματογράφος, που μέσω της δυνατής και συναισθηματικής επίδρασής του, μεταφέρει υποσυνείδητα πολλά μηνύματα σε ανυποψίαστους νέους, αλλά και σε μεγαλύτερους», αναφέρεται αρχικά στην ερώτηση.

«Όταν η ανυπέρβλητη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου προσβάλλεται δημόσια και παραποιείται η ιστορική αλήθεια, η αντίδραση του Ελληνικού Κράτους πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Εκτός εάν περιμένουμε τους γείτονες μας να διαμαρτυρηθούν… Είναι ντροπή να προσβάλλεται με τέτοια άθλιο τρόπο η εμβληματικότερη μορφή της ελληνικής ιστορίας».