ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσιπρας στο συνέδριο; Τα σενάρια και οι προσδοκίες

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσιπρας στο συνέδριο; Τα σενάρια και οι προσδοκίες

Κοινή η παραδοχή πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον υπό προθεσμία πρόερδρος και όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. 

Επί ξηρού ακμής κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Μετά τις άτυχες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, ένα πρόσωπο είναι στα στόματα των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Με το όνομα του Αλέξη Τσίπρα να συζητιέται πολύ έντονα μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί αναρωτιούνται ποιο θα είναι η επόμενη κίνησή του.

Παρ’ ότι το όνομά του συζητάται ολοένα και εντονότερα τόσο στα «πηγαδάκια» της Κουμουνδούρου όσο και στην πολιτική επικαιρότητα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ανακατευτεί στις εσωκομματικές εξελίξεις, σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του.

Όπως τονίζουν, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόθεση ούτε σκοπό να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει, αυτή είναι μία πολύ σημαντική επισήμανση, παρά το γεγονός πως ενδεχομένως να παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τους συνεργάτες του. Αν θέλει να επανέλθει δυναμικά, τότε θα προχωρήσει σε μία ομιλία, μετά το πέρας της οποίας θα δρομολογηθούν πάρα πολλές εξελίξεις. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αυτήν τη στιγμή».

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο Συνέδριο του κόμματος, που θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη. Ενώ αρχικά οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ηχηρή-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο, μετά τις εξελίξεις στην Πολιτική Γραμματεία ο πρώην πρωθυπουργός προσανατολίζεται να αναβάλει την παρέμβασή του, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα θελήσει να στείλει το μήνυμα ότι είναι πάντα παρών.

«Δεν αποκλείεται η επιστροφή Τσίπρα στην ηγεσία», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου

Ενσαρκώνοντας τις φωνές περί της αναγκαιότητας επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου έριξε «βόμβα» σε συνέντευξη στο ACTION24, υποστηρίζοντας πως «δεν αποκλείεται η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού».

Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «απ' ό,τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει την ιδέα (σ.σ. της επιστροφής). Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα».

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην τοποθετηθεί ούτε κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού ούτε όταν αποχώρησε η «ομάδα των 40άρηδων», η τρέχουσα συγκυρία κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος και γι’ αυτόν τον λόγο, ορισμένοι ελπίζουν πως ενδεχομένως να αποφασίσει να τοποθετηθεί έστω και μέσω κάποιας διαρροής.

«Βλέπει» επιστροφή Τσίπρα μέχρι τις εθνικές εκλογές

Τις διαστάσεις που έχει λάβει η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού αποτύπωσε και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η εκτίμηση που προκάλεσε έκπληξη είναι η πρόβλεψη με ποιον θα πάει στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μητσοτάκης - Τσίπρας, η κόντρα στις επόμενες εθνικές εκλογές» προέβλεψε ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου.