ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές»

ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές»

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να μην έχουμε κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Για την επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική για λογαριασμό της Νέας Αριστεράς, τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν όψει ευρωεκλογών, τα σενάρια αναφορικά με ενδεχόμενη ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σήμερα (21/02) ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Σέβομαι την απόφαση του κ. Σακελλαρίδη, από εκεί και πέρα, ο καθένας μας προσωπικά έχει κάνει τις δικές του επιλογές και αποφασίσουμε να δώσουμε τη δική μας “μάχη” στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπάρχει μία πολυδιάσπαση όχι ανάμεσα στα κόμματα που έχουν σχηματισθεί, αλλά και γενικότερα στον προοδευτικό χώρο. Θυμίζω το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές που επικράτησε. Υπάρχει ανάγκη για μία μεγάλη κεντροαριστερά», σημείωσε αρχικά.

«Εκλέξαμε δημοκρατικά τον κ. Κασσελάκη από τη διαδικασία η οποία προβλέπεται βάσει του καταστατικού μας για μία πλήρη θητεία. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Στη χθεσινή συνεδρίαση, έγινε μία συζήτηση αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το προσπεράσει κανείς ή να σταθεί σε αυτό και να το αξιολογήσει», προσέθεσε εν συνεχεία.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές»

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να μην έχουμε κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και υπάρχει χρόνος. Δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα ούτε για όλους εμάς, ούτε για τον κ. Κασσελάκη (σ.σ. αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει κάτω από 10%). Θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ακόμη κι αν είναι πολύ καλό, δηλαδή δεν θα έπρεπε να κρύψει τις αδυναμίες μας. Πάμε σε ένα συνέδριο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μία νέα, εξωστρεφή δράση», υπογράμμισε ακόμη ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Περιμένω να δω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας»

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως «περιμένω να κάνει ό,τι κρίνει εκείνος πως είναι σωστό. Δεν θέλω να υποδείξω τι θα μπορούσε να ήταν αυτό, περιμένω να δω τι θα κάνει», μιλώντας για τον ρόλο του τέως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εν όψει του συνεδρίου της παράταξης.

Σχετικές ειδήσεις