ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Ο πρόεδρος δεν θυμήθηκε ότι υπάρχει καταστατικό»

Γεροβασίλη: «Ο πρόεδρος δεν θυμήθηκε ότι υπάρχει καταστατικό»

«Είναι κυρίαρχο σώμα το Συνέδριο», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αιχμές για την απάντηση που έδωσε στην ομιλία της ο Στέφανος Κασσελάκης, άφησε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου.

«Δεν θυμήθηκε κάτι ο πρόεδρος. Υπάρχει καταστατικό», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην ημερομηνία που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης (10 Μαρτίου) και την υβριδική συμμετοχή των στελεχών που ζήτησε.

Η Όλγα Γεροβασίλη απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει μόνο με κάλπες και φυσική παρουσία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ακριβώς συνέβη και με τη δίκη του εκλογή».

Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έθεσαν αρκετά στελέχη του κόμματος, το να μη γίνουν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, αφήνοντας ανοιχτό το να γίνει αποδεκτό από το σώμα του προέδρου. «Είναι κυρίαρχο σώμα το Συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για την αναφορά Κασσελάκη ότι εκείνος θα παραμείνει στο κόμμα, ότι και να γίνει, απάντησε πως «Εγώ έχω δώσει τη ζωή μου σε όλο αυτό - για τα αυτονόητα δεν μπορώ να απαντήσω», εννοώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας της.

Όσο για την πρόταση του Νίκου Παππά, να αναλάβει θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε πως «Και σήμερα έχω θέση. Τη θέση που θέλω, τη διεκδικώ με εκλογές».