ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική αρένα Γεροβασίλη και Κασσελάκης - Τα «στρατόπεδα» και ο ρόλος Τσίπρα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική αρένα Γεροβασίλη και Κασσελάκης - Τα «στρατόπεδα» και ο ρόλος Τσίπρα

Κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ημερομηνία των εκλογών ανακοινώθηκε για τις 10 Μαρτίου, ωστόσο τίθεται θέμα καταστατικού που προβλέπει προεκλογική περίοδο 30 ημερών - Πώς «οδήγησε» τις εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας

Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης θα είναι - μέχρι στιγμής - οι δύο «μονομάχοι» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 10ης Μαρτίου και πλέον οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν, εν μέσω ωστόσο έντονων συζητήσεων και ενστάσεων για την προκήρυξή τους.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, αποδέχθηκε, όπως ανέφερε στην ομιλία της την πρόσκληση Κασσελάκη και δήλωσε παρούσα στην εκλογική μάχη, όπως αναμενόταν. Η ίδια δήλωσε πως δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη και πρόσθεσε πως ουδέποτε έλαβε λευκή επιταγή. Παρουσίες με νόημα κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της ήταν αυτές στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου, καλωσορίζοντας την «αντίπαλό» του και δίνοντας ως ημερομηνία εκλογών τη 10η Μαρτίου.

Ωστόσο, η ημερομηνία των εκλογών όσο και η διαδικασία, δεν βρίσκει σύμφωνους αρκετούς, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά κατά των εκλογών.

Λίγο αργότερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους η Όλγα Γεροβασίλη άφησε επίσης αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «ο πρόεδρος δεν θυμήθηκε ότι υπάρχει καταστατικό», που προβλέπει προεκλογική περίοδος ενός μηνός, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει μόνο με κάλπες και φυσική παρουσία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ακριβώς συνέβη και με τη δίκη του εκλογή».

Τα «στρατόπεδα»

Από τα πρωτοκλασσάτα στελέχη που πλέον αρχίζουν να παίρνουν θέση, όπως προέκυψε κατά τις εργασίες του συνεδρίου, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, ο Νίκος Παππάς, ήταν εκείνος που συντάχθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη, τηρώντας ωστόσο ισορροπίες, προτείνοντας θέση δίπλα του στην Όλγα Γεροβασίλη.

Στους «προεδρικούς συγκαταλέγονται επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βαγγέλης Αποστολάκης και η Νίνα Κασσιμάτη ενώ την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη προωθούν, μεταξύ άλλων ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη τάχθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επίσης έθεσε θέμα καταστατικού με την ημερομηνία των εκλογών, προειδοποιώντας με «Κούγκι».

Σιωπή ωστόσο υπάρχει μέχρι στιγμής από το «μέτωπο» Πολάκη...

Πώς αποφάσισε να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι εξελίξεις και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, που για μία ακόμα φορά βρίσκεται σε εσωκομματική δίνη, ήταν αποτέλεσμα της ηχηρής παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα,περίπου μία ώρα πρίν από την έναρξη του συνεδρίου.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, η τύχη του Στέφανου Κασσελάκη κρίθηκε όταν ο πρώην πρόεδρος πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου που έθετε θέμα ονόματος, σήματος και γενικότερα της υπόστασης του κόμματος.

Με τις αντιδράσεις και τις φωνές να φουντώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε δράση και πραγαμτοποίησε καθοριστική συνάντηση στο σπίτι του πολιτικού μέντορά του Αλέκου Φλαμπουράρη. Σε αυτή συμμετείχαν η Όλγα Γεροβασίλη, ο επι χρόνια στενός συνεργάτης του Μιχάλης Καλογήρου και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σχετικές ειδήσεις