ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η Όλγα Γεροβασίλη είπε παρούσα για να σταματήσει η πτώση

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η Όλγα Γεροβασίλη είπε παρούσα για να σταματήσει η πτώση

Ένταση προκάλεσε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου

Ένταση πυροδότησε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία μίλησε για άρνηση συμμετοχής και συνθήκες αρένας.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Το κόμμα μας μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία βρίσκεται σε κρίση. Δεν είναι το πένθος της ήττας. Είναι η κατάθλιψη της διαχείρισής της από τους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα. Στο σήμερα -που δεν μπορεί να περιμένει- η Ολγα Γεροβασίλη είπε παρούσα. Παρούσα για το κόμμα στη δύσκολη στιγμή, παρούσα για να σταματήσει η πτώση. Παρούσα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει αλλά όχι να διαλυθεί. Παρούσα για την ενότητα και την προοπτική του κόμματος. Παρούσα για να ξανακάνουμε πάλι την Αριστερά μεγάλη και την Κοινωνία δυνατή». Η κυρία Νοτοπούλου πρόσθεσε: «Ας δούμε την εικόνα του συνεδρίου μας. Άρνηση συμμετοχής και συνθήκες αρένας. Πώς γίναμε έτσι και γιατί σύντροφοι; Μαζί δεν αγωνιστήκαμε για το άνοιγμα και την αλλαγή; Μαζί δε ματώσαμε; Γιατί γίναμε ο χειρότερός μας εαυτός;

Με αυτά και με αυτά όμως πέφτουμε σε κενό, όπως εύστοχα μας προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας. Αλήθεια, κανείς δε νοιάζεται ούτε για τη πτώση ούτε για τη πρόσκρουση; Συντρόφισσες και σύντροφοι αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και δε μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.

Και ο πρόεδρος να μας λέει ότι δε θα κριθεί στις ευρωεκλογές προεξοφλώντας την ήττα και ζητώντας λευκή επιταγή τριών χρόνων για αλλαγές πάσης φύσεως. Και κάποιοι ζητάνε να μη στηθούν κάλπες, να το ζητάνε με το επιχείρημα ότι θα χάσουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για να πάμε καλά στις ευρωεκλογές. Ενώ στη πραγματικότητα έχουν ήδη προεξοφλήσει την αποτυχία στις ευρωεκλογές, αλλά το θεωρούν δευτερεύον. Γιατί; Μα γιατί δεν είναι έτοιμοι. Θέλουν να θέσουν θέμα προέδρου μετά την ήττα που θα τη χρεώσουν τότε στον πρόεδρο. Και εντωμεταξύ να ετοιμαστούν αδιαφορώντας για το που θα έχουμε κατρακυλήσει. Καμία αναβολή δεν οδηγεί στο αύριο».