ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Στις 11:00 η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη - Δείτε live την 4η ημέρα των εργασιών

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Στις 11:00 η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη - Δείτε live την 4η ημέρα των εργασιών
EUROKINISSI

Στις 11:00 η ώρα η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη 

Το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, στις 11:00 η ώρα,θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος άλλαξε την ώρα της ομιλίας με άδεια από το προεδρείο.

Αυτήν την ώρα διεξάγεται η τέταρτη και τελευταία ημέρα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο. Από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιούνται οι τοποθετήσεις των συνέδρων, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες των ψηφοφοριών.

Δείτε live το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ερώτημα παραμένει εάν θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής - και πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, είχαν ξεκινήσει ήδη να συλλέγονται οι υπογραφές προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπογράψει, απάντησε: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» και μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη για την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου, είπε: «Πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και από απόσταση». Θέλει να επιβεβαιώσει την προεδρία του κόμματος και είναι σαφές ότι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματός του.

Εάν, πάντως, ο ίδιος επιμείνει σε λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές, είναι σαφές ότι δεν θα το λάβουν με καλό μάτι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δοκιμάστηκε για μία ακόμη φορά.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος πρωτοστάτησαν στο να μην γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που ξάφνιασε τη νέα υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. Στην κίνηση των δύο στελεχών για μη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών ανταποκρίθηκαν πολλά στελέχη του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Τσίπρας και ο Κώστας Ζαχαριάδης παρά τις διαφωνίες τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύτηκαν με αυτή την πρόταση, δεδομένου ότι θεωρούν ότι θα είναι καταστροφική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 100 μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις