ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι σύνεδροι αποφασίζουν για τις εκλογές - Τι απαντούν Κασσελάκης και Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι σύνεδροι αποφασίζουν για τις εκλογές - Τι απαντούν Κασσελάκης και Γεροβασίλη
Intime News

Όπως έγραψε σε δημοσίευμά του το Newsbomb.gr, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής - και πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, είχαν ξεκινήσει να συλλέγονται οι υπογραφές προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ με τους συνέδρους να αποφασίζουν εάν θα γίνουν τελικά οι εκλογές, αν δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης θα μονομαχήσει απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη για την προεδρία του κόμματος.

Όπως έγραψε σε δημοσίευμά του το Newsbomb.gr, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής - και πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, είχαν ξεκινήσει να συλλέγονται οι υπογραφές προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπογράψει, απάντησε: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» και μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη για την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου, είπε: «Πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου και από απόσταση».

Την ίδια στιγμή, πάντως, Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος πρωτοστάτησαν στο να μην γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, κίνηση που ξάφνιασε τη νέα υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. Στην κίνηση των δύο στελεχών για μη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών ανταποκρίθηκαν πολλά στελέχη του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Τσίπρας και ο Κώστας Ζαχαριάδης παρά τις διαφωνίες τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύτηκαν με αυτή την πρόταση, δεδομένου ότι θεωρούν ότι θα είναι καταστροφική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 100 μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν μαζευτεί εκατοντάδες υπογραφές από τα στελέχη που μετέχουν στο συνέδριο και όλα δείχνουν ότι, εκτός απροόπτου, θα περάσει από το σώμα των συνέδρων.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι θα αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, όποια και αν είναι αυτή, καθώς όπως επεσήμανε οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Τι απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, θέλει να γίνουν εκλογές. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιβάλλον του, εάν οι σύνεδροι δεν αποδεχθούν την πρότασή του, θα είναι σα ναν να τον αμφισβητούν. Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να επιβεβαιώσει την προεδρία του κόμματος και είναι σαφές ότι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματός του.

Εάν, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμείνει σε λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές, είναι σαφές ότι δεν θα το λάβουν με καλό μάτι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δοκιμάστηκε για μία ακόμη φορά.

Σχετικές ειδήσεις