ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική ρήξη Κασσελάκη Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον κίνδυνο νέας διάσπασης

Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Τσίπρας
Intime News

Η συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη δεν θύμιζε αρχηγό κόμματος της Αριστεράς - κατά ορισμένους συνέδρους ούτε καν προέδρου οποιουδήποτε κόμματος του δημοκρατικού «τόξου»

Οριστικό και αμετάκλητο φαίνεται να είναι το ρήγμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από την «εμπρηστική» ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία στοχοποίησε τα στελέχη της «φρουράς» του πρώην πρωθυπουργού με αχαρακτήριστες εκφράσεις, αλλά και εναντίον του ίδιου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε ένα πραγματοποιήσει σόου που θα ταίριαζε «γάντι» σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τρίτης διαλογής και έχοντας την υποστήριξη των εξαγριωμένων οπαδών του (διότι περί αυτού επρόκειτο), επιτέθηκε με σκηνοθετημένο και σκαιότατο τρόπο εναντίον όσων δεν σηκώθηκαν να τον χειροκροτήσουν - αφού πρώτα επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα σε πολωμένο και εκρηκτικό κλίμα, ο πρόεδρος επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά με τους πάντες και κυρίως με τον προκάτοχο του. Μετά από όλα αυτά είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές και φαίνεται ότι κόβονται και οι όποιες «γέφυρες» επικοινωνίας υπήρχαν.

Το θέμα, πλέον, είναι το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Η συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη δεν θύμιζε αρχηγό κόμματος της Αριστεράς - κατά ορισμένους συνέδρους ούτε καν προέδρου οποιουδήποτε κόμματος του δημοκρατικού «τόξου».

Μάλιστα, ήδη στους διαδρόμους του κλειστού του Τάε Κβο Ντο (όπου η διαδικασία συνεχίζεται με τις ψηφοφορίες, με την πλειοψηφία του προεδρείου -που ελέγχεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- να παριστάνει ότι δεν συνέβη τίποτα), τα απλά μέλη του κόμματος και μεσαία στελέχη από τις δύο πλευρές, κάνουν λόγο για την τρίτη πράξη της διάσπασης, που επί της ουσίας θα κλείσει τον ιστορικό κύκλο του.

Όλοι κοιτάζουν ήδη το τι θα πράξουν στο άμεσο μέλλον, καθώς οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Σχετικές ειδήσεις