ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη

Τσακαλώτος: Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη

Τι απάντησε για τον Αλέξη Τσίπρα και τη φράση «Δεν φύγαμε γιατί χάσαμε...»

Ως λυπηρά φαινόμενα χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως επιβεβαιωθήκαμε ότι σωστά φύγαμε από το κόμμα...με προς εξαέρωση με σημάδια «οπαδισμού», όπως είπε.

Ο κ.Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κληθείς να απαντήσει για πιθανότατητα νέας διάσπασης, σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχασε με την παρέμβασή του δυο ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία, όπως και στέλεχη που βγήκαν ενισχυμένα από τη διαδικασία.

Για το κεφάλαιο Αλέξης Τσίπρας, και τα όσα ανέφερε απευθυνόμενος μέσω social media στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν φύγαμε (σ.σ. εννοώντας την ανεξαρτητοποίηση και τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς) επειδή χάσαμε, καλώντας τον να κάνει την αυτοκριτική του, σημείωσε : «Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λεεί ότι ''όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα που δεν ήταν συγκροτημένο»

«Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος. Δεν μπορείς να κάνεις ένα συνέδριο και να μην πεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 18% και είχε πρόβλημα αξιοπιστίας, γιατί ενισχύθηκε το αντι-συριζα ρεύμα, έπρεπε να συζητηθεί αυτό», τόνισε

Αναφέρθηκε στη Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς το προσεχές σαββατοκύριακο, καλώντας τον κόσμο για τον οποίο σημείωσε ότι είναι προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν, να δει τη διαφορά με το Συνέδριο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ευρύτερων συνεργασιών.