ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Το 2015 έγιναν μεγάλα λάθη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ

Κασσελάκης: Το 2015 έγιναν μεγάλα λάθη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1. 

Την παραδοχή πως έγιναν μεγάλα λάθη από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, εξέφρασε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, στον ΑΝΤ1. Συνεχίζοντας έπλεξε το εγκώμιο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι από το δεύτερο μισό του 2015 μέχρι το 2019 έγινε πολύ μεγάλο έργο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, άφησε έμμεσες αιχμές στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. «Έπρεπε να ήταν λιγότερα τα 37 δισ. ευρώ. Να ήταν λίγο πιο χαλαρή η πολιτική μας προς την κοινωνία τότε» σημείωσε.

Περαιτέρω, γνωστοποίησε πως θα παρουσιαστεί είτε στη Σπάρτη είτε στη Θήβα σε 13 ημέρες και πως υπηρετήσει δύο εβδομάδες. Ανέφερε πως δεν πρόκειται να ζητήσει ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως τον γνώρισε στις ΗΠΑ μέσω του κ. Διαματάρη (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και ιδρυτή της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκα) και πως είχε ερωτηθεί αν τον ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόταση την οποία αρνήθηκε, όπως προσέθεσε.

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη διαδοχή του στο κόμμα, είπε πως δεν πήρε δαχτυλίδι.

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές, προέτρεψε τον παρουσιαστή να ρωτήσει τον πρώην πρωθυπουργό. Κέρδισα τις εκλογές με το σπαθί του, υπογράμμισε και αρνήθηκε ότι έλαβε βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα πριν εκλεγεί.

Ερωτηθείς για τη στάση του Τσίπρα στο συνέδριο, εξέφρασε την άποψη πως έπρεπε να ήταν παρών και είπε ότι δεν ενοχλήθηκε για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού.

Αποκάλυψε πως μετά το συνέδριο δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως επέλεξε να κάνει είσοδο στην εκπομπή με το τραγούδι του Αργυρού «Αθήνα μου», επειδή είναι η πόλη που αγαπά και μεγάλωσε, όπως είπε. «Είμαστε εδώ για πάντα» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στην πολιτική, είπε πως το όραμά του είναι να αφήσει μια παρακαταθήκη, να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα.

Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Τέμπη, καταλογίζοντας «πολιτική ευθύνη για αυτό το έγκλημα».

Σε ό,τι αφορά το πανό για Τέμπη το οποίο είνα αναρτημένο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, και για το οποίο δέχθηκε οξεία κριτική από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Κασσελάκης είπε πως η σκέψη ήταν από το γραφείο του και θα μείνει όσο χρειαστεί, και θα είναι εκεί κάθε χρόνο μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη.

Αναφερθείς στις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ερωτηματολόγιο που κάλεσε τα μέλη του κόμματος να συμπληρώσουν, είπε πως δεν θέλει να αλλάξει το όνομά του.

Στην ερώτηση αν αισθάνεται πρόεδρος με διορία, απάντησε αρνητικά και προκάλεσε όποιον θέλει να τον αμφισβητήσει.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη, υπονόησε ότι ενδεχομένως προχωρήσει σε αλλαγή της θέσης του στο κόμμα.

Πώς ζει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης;

Από τα δεδουλευμένα και από μερίσματα, απάντησε και συμπλήρωσε ότι δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των χρηματοοικονομικών, της ναυτιλίας και της αλιείας, με αστακοκάραβα.