ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μπακογιάννη απαντά στον Σαμαρά για τη συναίνεση: Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκείας

Η Μπακογιάννη απαντά στον Σαμαρά για τη συναίνεση: Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκείας

Δηκτικά σχολιάζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών το σχόλιο-απάντηση του πρώην πρωθπουργού για την ανάγκη συναίνεσης των κομμάτων που κυβέρνησαν. 

Την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε το χθεσινό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά σε αναφορά της για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης των κομμάτων.

«Εάν η αναζήτηση της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής "μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης" κάτι δεν πάει καλά στο "βασίλειο της Δανιμαρκείας"» απάντησε δηκτικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών στον πρώην πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου της Καθημερινής για τη Μεταπολίτευση, με τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Κοτζιά, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συναίνεσης για την επίτευξη λύσης στα ελληνοτουρκικά των τριών κομμάτων της Βουλής που έχουν κυβερνήσει.

Λίγη ώρα από το ίδιο βήμα, ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών σχολίασε: «Όταν όμως ακούω τη λέξη "συναίνεση" και με τα τρία κόμματα και μέσα στην κυβέρνηση, αυτό μυρίζει διάθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης».