ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Δεν θα δεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα»

Ανδρουλάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Δεν θα δεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα»
INTIME.

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε διευθετήσεις οικονομικών συμφερόντων», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

«Στηρίζουμε την αναθεώρηση του Άρθρου 16, λέμε “ναι” σε ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο και μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα (06/03) στο MEGA.

«Δεν μπορώ να φανταστώ μία Υγεία και Παιδεία που κινούνται στο πεδίο της κερδοσκοπείας. Ο κ. Πιερρακάκης περιφρονεί τη λογική μας», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν θα δεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα»

«Όλοι οι βουλευτές μας οφείλουν να σεβασθούν τις θέσεις και τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεν θα δεχθώ κανένα ρήγμα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας, στον απόηχο της επερχόμενης ψήφισης (08/03) του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα με ενισχυμένα ποσοστά»

«Θέλουμε να είμαστε ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φοβάται το ΠΑΣΟΚ με πρόταση. Με σεβασμό στον ελληνικό λαό, θα είμαστε δεύτερο κόμμα με ενισχυμένα ποσοστά», προσέθεσε ακόμη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος είναι η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων με αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος», διατηρεί στο προσκήνιο το μήνυμα της διαγραφής των βουλευτών του κόμματος που θα υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συνταχθεί κείμενο δέσμευσης απ’ όλους, για αλλαγή του επίμαχου άρθρου κατά τη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όλα αυτά, μερικές ώρες μετά τον «εμφύλιο» κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στη Χαριλάου Τρικούπη, στη διάρκεια της οποίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησαν δριμεία κριτική στον Πρόεδρο του κόμματος για την απόφαση να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις