Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Ναι» των πολιτών στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων

Το 54,1% των πολιτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Opinion Poll δηλώνουν υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Ναι» των πολιτών στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων
1'

Με θετικό «μάτι» βλέπει την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων το 54,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάσθηκε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων (06/03) του ACTION 24.

Η «ακτινογραφία» των πολιτών ανάλογα με την κομματική τους επιλογή και τη στάση που κρατούν απέναντι στα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσιάζει ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 52,2% λένε «ναι», ενώ, αντίθετη άποψη έχει το 43,3%, εύρημα που έρχεται «κόντρα» στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, απειλώντας μάλιστα και με διαγραφές σε περίπτωση που υπάρξει βουλευτής που δεν συμμορφωθεί με την κομματική γραμμή.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,5%) πιστεύει πως με την ίδρυση και λειτουργία μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ θα υπάρξει αναβάθμιση και του δημόσιου Πανεπιστημίου, με το 44,4% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:25ΑΠΟΨΕΙΣ

Το γάντι εξ ουρανού