ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από ΠΑΣΟΚ γίνατε κακό αντίγραφο της Νέας Αριστεράς: Τι απάντησε ο Πιερρακάκης στον Μάντζο

pierrakakis
Photo: INTIME

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Στις αναφορές που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος προς το πρόσωπό του απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού.


«Κύριε Μάντζο ξέρω ότι από την αλληλεπίδρασή μας ότι συνομιλώ με έναν άνθρωπο που είναι συνήθως ευγενής. Οπότε οι προσωπικές αναφορές προς το πρόσωπό μου είναι κατά πάσα πιθανότητα σας έχουν υποδειχθεί. Με αναγκάζετε όμως να σας απαντήσω επί προσωπικού. Καταρχάς σας άκουσα και χθες να αναπαράγετε ρητορική περί Θεμιστοκλήδων που χρησιμοποίησε ο κ. Βελόπουλος. Δεύτερον επειδή αναφερθήκατε στο παρελθόν μου που είναι γνωστό, όπως ξέρετε είμαι βουλευτής Α' Αθήνας και ανήκω σε αυτή την παράταξη με όλο μου το είναι. Αυτό που όμως μπορώ να σας πω είναι ότι ο 20χρονος εαυτός μου δεν θα άντεχε να συσχετιστεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Γιατί όχι απλώς λέτε ότι θα συνεργαστείτε με τη Νέα Αριστερά, αλλά έχετε γίνει η Νέα Αριστερά και μάλιστα η κακή της εκδοχή γιατί η Νέα Αριστερά είναι η original».

Τελευταίοι με την Κούβα έχουμε μείνει

«Προσθέτω τρεις ακόμα παρατηρήσεις που είπατε. Λέτε ότι βιαζόμαστε και έχουμε βιασύνες. Τελευταίοι με την Κούβα έχουμε μείνει. Δεν μας λέτε και Γιουσέιν Μπολτ. Δεν είμαστε και οι γρηγορότεροι στον πλανήτη, στη βιασύνη. Επικαλείστε την Άννα Διαμαντοπούλου με την οποία είχα την τεράστια τιμή να συνεργαστώ στη ζωή μου και την οποία τιμώ. Θεωρώ ότι ο νόμος της υπήρξε θεμελιώδης εκείνη τη στιγμή και γι' αυτό ψηφίστηκε και από τις δύο παρατάξεις.

Σας προβληματίζει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία; Επειδή κάνετε για εμένα μία λαθροχειρία και πρέπει να την υπογραμμίσουμε. Αναφέρεστε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που λέτε ότι έχουν δρομολογηθεί. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο. 35 είπα ότι είναι. Εχουμε ήδη πλήρη επαγγελματικά προσόντα στα κολέγια και κάθε μία κάθε τέτοια πρωτοβουλία έχει δρομολογηθεί και αυτό αποδεικνύεται με έρευνα του πενταλέπτου με βάση αυτό το νομικό καθεστώς. Εσείς κάνετε ότι δεν το βλέπετε. Εγώ θα πω ρητά ότι με προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι αντί να μιλάτε για το πλαίσιο έρχεστε και μιλάτε για κάποιους που σας αρέσουν και για κάποιους που δεν σας αρέσουν. Ξαναλέω είναι πάρα πολύ παρεξηγίσιμο αυτό που κάνετε και πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσουμε για το πλαίσιο παρά για απομονωμένες περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Κλείνω με κάτι που κατέθεσα στα πρακτικά. Με Γιώργο Παπανδρέου. Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη το 2007. Το άρθρο 16 όπως είναι σήμερα δεν σταματάει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά είναι υπαρκτά. Τον ρωτάει ο κ. Πρετεντέρης: Ως παραπαιδεία, όχι επίσημα. Επίσημα είναι, μόνο που το ελληνικό κράτος δεν τα αναγνωρίζει. Στην πράξη έχουμε παραδώσει το δικαίωμα αξιολόγησης ελέγχου και τήρησης κανόνων για τα ιδρύματα που βρίσκονται στο έδαφός μας σε κάποιους ξένους τρίτους και το κράτος δεν έχει λόγο. Αυτό είναι παράλογο. Το πρόβλημα του ιδιωτικού πανεπιστημίου δεν αντιμετωπίζεται με μία απαγόρευση. Αυτό το αντιλαμβάνεστε ως έλεγχο και ρύθμιση παραρτημάτων που βρίσκονταν τότε στο έδαφός μας ή όχι; Γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω και ακριβώς αυτό έχει κατατεθεί στα πρακτικά τα οποία αναφέρατε ότι δεν είχατε θέσει περί ρύθμισης παραρτημάτων. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα», κατέληξε o υπουργός Παιδείας.