ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «κωλοτούμπα» του ΠΑΣΟΚ για το Άρθρο 16: «Δεν θα το ψηφίσουμε στην αναθεώρηση», λέει ο Μάντζος

Νέα «κωλοτούμπα» του ΠΑΣΟΚ για το Άρθρο 16: «Δεν θα το ψηφίσουμε στην αναθεώρηση», λέει ο Μάντζος

«Μπρος – πίσω» ξανά από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Σε «βέρτιγκο» φαίνεται πως βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, αφού κατά την τρίτη και τελευταία μέρα συζήτησης στη Βουλή (08/03) επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Μάντζος έθεσε προϋποθέσεις για στήριξη της αλλαγής του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Όπως υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα παράσχει αυξημένη πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή για την τροποποίηση του Άρθρου 16 ώστε στην επόμενη Βουλή που θα κληθεί να καθορίσει το περιεχόμενο το νέου Άρθρου, να απαιτούνται 180 ψήφοι.

Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «έκτη κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ», ενώ, ευχαρίστησε τον κ. Μάντζο καθώς «προεξοφλήσατε την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2027». «Κατ’ αρχάς, ευχαριστούμε που λέτε ότι θα είμαστε κυβέρνηση ξανά. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να περιμένει πότε θα συμφωνούσατε για να ψηφίσετε», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις