ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά απόψε ο Μητσοτάκης τον προεκλογικό αγώνα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News

Σε mood εκλογών θέτει τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανεβαίνει σήμερα Θεσσαλονίκη για την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου

Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας των ευρωεκλογών.

Πρόκειται για τη μοναδική προσυνεδριακή εκδήλωση, πριν από το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει στις 5 – 7 Απριλίου στο Ζάππειο. Το προσυνέδριο θα είναι επετειακό, καθώς η ΝΔ γιορτάζει με αυτό τον τρόπο στη Θεσσαλονίκη τα 50 χρόνια της, αλλά και τα 50 χρόνια της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη, είναι βεβαίως οι θεματικές ενότητες του επικείμενου Συνεδρίου, αλλά και λοιπά οργανωτικά ζητήματα. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει και η πρώτη δημόσια παρουσίαση της νεοσύστατης Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, η οποία ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Η ΝΔ θέλει να δώσει σε αυτές τις διαδικασίες πανηγυρικό χαρακτήρα για να επιτύχει την μέγιστη συσπείρωση, αλλά και για να στρέψει πάνω της την ατζέντα της ειδησεογραφίας. Γι’ αυτό το λόγο, το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού αγώνα θα τον πάρει στις «πλάτες» του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε επίπεδο δημοσκοπήσεων, η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση θέλει τη ΝΔ να συγκεντρώνει 33 – 34% (με αναγωγή), όσο και το ποσοστό το οποίο έλαβε το 2019 και σχεδόν 20 μονάδες παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που «κονταροχτυπιούνται» για τη δεύτερη θέση.

Απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει την πρώτη πολιτική διέγερση στο κοινό και στον κομματικό μηχανισμό προκειμένου ο τελευταίος να πάρει μπροστά και να ανεβάσει στροφές.

Η γαλάζια παράταξη μέχρι την ημέρα της κάλπης θα προσπαθήσει να «επαναπατρίσει» όλους όσοι δυσαρεστήθηκαν από τα τρία μεγάλα αγκάθια της πολιτικής επικαιρότητας.
Οι μεγάλοι αντίπαλοι της ΝΔ αυτή τη στιγμή παραμένουν: το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και η ακραία ακρίβεια που έχει τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Στόχος, όπως λένε τα γαλάζια στελέχη είναι «να κλείσουν πηγές», αλλά «να μην μείνουμε εκεί, να πάμε παρακάτω».