ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναυάγιο» οι νομαρχιακές εκλογές - Αποκαρδιωτικά τα ποσοστά

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναυάγιο» οι νομαρχιακές εκλογές - Αποκαρδιωτικά τα ποσοστά
EUROKINISSI.

Στο 8% – 10% ανήλθε η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των τοπικών και νομαρχιακών κομματικών οργάνων.

Πολύ χαμηλά ήταν τα επίπεδα συμμετοχής στις εκλογές τοπικών και νομαρχιακών κομματικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να παραμένει πρόεδρος του κόμματος μετά και το χάος που επικράτησε στο πρόσφατο Συνέδριο, όμως τα νούμερα δεν επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει καλά.

Η συμμετοχή των μελών στις εκλογές των τοπικών και νομαρχιακών κομματικών οργάνων ήταν αποκαρδιωτική, αφού σύμφωνα με το Newsbomb.gr, αυτή έφτασε σε ποσοστό 8% με 10%.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε η αδιαφορία των στελεχών και των μελών απέναντι στις χθεσινές κάλπες. Ο κομματικός μηχανισμός φαίνεται σε πλήρη αποσυσπείρωση, το ίδιο και η κομματική βάση, όταν 6-7 Νομαρχιακές οργανώσεις δεν διέθεταν ούτε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων.

Με δεδομένο ότι έχουν μεσολαβήσει μόνο έξι μήνες από την κούρσα διαδοχής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το κλίμα βαραίνει ακόμη περισσότερο, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές με νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο προσήλθαν στις κάλπες περίπου 150.000 μέλη.

Στην προοπτική αυτή, η Κουμουνδούρου φέρεται να έχει απωλέσει την επιρροή της σε 120.000 μέλη της περίπου, ενώ ακόμη και τοπικοί βουλευτές δεν κατάφεραν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να κινητοποιήσουν ούτε τους παραδοσιακούς τους πυρήνες στις τοπικές κοινωνίες, καθώς η απροθυμία εμπλοκής στη διαδικασία, υπήρξε οριζόντια.

Ενδεικτικά της προσέλευσης ήταν τα ίδια τα αποτελέσματα, καθώς στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, σε σύνολο περίπου 16.600 μελών της, ψήφισαν 1.346 μέλη. Αντίστοιχα, στο Γαλάτσι, ψήφισαν μόλις 51 μέλη.

Ελλείψει ενδιαφέροντος, στη Σάμο, την Πέλλα, την Καβάλα και τη Δράμα τα νέα νομαρχιακά όργανα εκλέχτηκαν μάλλον συναινετικά, ενώ στην Ηλιούπολη φέρονται να ψήφισαν 197 από τους 1767 εγγεγραμμένους, στο Ίλιον 101 από τους 2400 εγγεγραμμένους, στην Νίκαια 175 από τους 1361 εγγεγραμμένους και στην Άρτα 578 από 2.400 εγγεγραμμένους, μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις