ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ασκήσεις» εξωστρέφειας από τον Κασσελάκη, λίγο πριν βάλει τα «χακί»

«Ασκήσεις» εξωστρέφειας από τον Κασσελάκη, λίγο πριν βάλει τα «χακί»

Είναι προφανές πως ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν φορέσει τα «χακί» και υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, επιδιώκει να προχωρήσει σε «ασκήσεις» εξωστρέφειας ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών

Κινήσεις προεκλογικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να δώσει μια βασική πολιτική κατεύθυνση για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό -αφού θεωρεί ότι το κόμμα είναι αυτός- θα πραγματοποιήσει το επόμενο τριήμερο, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι προφανές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο πριν φορέσει τα «χακί» και υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, επιδιώκει να προχωρήσει σε «ασκήσεις» εξωστρέφειας ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών.

Οι δικές του θέσεις για την οικονομία

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, από την Κουμουνδούρου είχαν προαναγγείλει πολιτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία «σαρώνει» το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και για αυτό ενημερώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι δημοσιογράφοι, ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 12 Μαρτίου.

Όμως, βρέθηκαν ενώπιον μιας ακόμα έκπληξης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, τη Δευτέρα, ενημερώθηκαν ότι εν τέλει θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου θα παρουσιάσει «τις βασικές πτυχές της θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στις 19.30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων».

Στην εκδήλωση με τίτλο, «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύει -κατά το δελτίου Τύπου- «να δώσει το στίγμα του αναφορικά με την οικονομία». Με λίγα λόγια, φαίνεται να επιστρέφει στο one man show, αφήνοντας στην άκρη τις συλλογικές επεξεργασίες – σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, πάντα.

Το τι θα ειπωθεί, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί την προηγούμενη φορά που ανέπτυξε μπροστά σε κοινό τις δικές του θέσεις για την οικονομία, δήλωσε ότι «το κεφάλαιο δεν αποτελεί εχθρό για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται για την ομιλία του στο ΣΕΒ, που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, καθώς πέραν της άποψης ότι κεφαλαιοκράτες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα, δεν βρήκε να πει κουβέντα για τα εργασιακά δικαιώματα. Το έκανε σε άλλες παρεμβάσεις του -στο συνέδριο του Economist- χωρίς, όμως, πολλές λεπτομέρειες.

Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκδήλωση της Πέμπτης, εκεί που θα παρουσιάσει τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Διότι πέραν των όσων γενικόλογων αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, πιθανολογείται ότι θα εξηγήσει διεξοδικά και τον οδικό χάρτη για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος του.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι πρόθεση του αποτελεί το να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο μετά από καθολική εσωκομματική ψηφοφορία των μελών του κόμματος. Δηλαδή από προκριματικές εκλογές, στα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών – με εξαίρεση τους Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, που είναι ήδη εκλεγμένοι ευρωβουλευτές.

Επίσης, ξέρουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στην ευρωλίστα της Κουμουνδούρου, μπορούν μέχρι την Κυριακή, 17 Μαρτίου, να στέλνουν τα βιογραφικά τους στο isyriza, αλλά το ότι θα υπάρξει και γεωγραφική κατανομή στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν μια θέση για τις Βρυξέλλες.

Τέλος, όλα δείχνουν ότι οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου, ενώ εν τέλει δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες θέσεις για προσωπικότητες που δεν θα μπουν προς ψήφιση.