ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «θολά νερά» των επιχειρήσεων Κασσελάκη: «Μεταβίβασα», αλλά «αν υπάρξει πρόστιμο, θα το πληρώσω»

Στα «θολά νερά» των επιχειρήσεων Κασσελάκη: «Μεταβίβασα», αλλά «αν υπάρξει πρόστιμο, θα το πληρώσω»
Αρχείου - Eurokinissi

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η πολιτική συζήτηση κινείται γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Να αφήσει πλήρως πίσω του την υπόθεση με τα αστακοκάραβα και τις άλλες επιχειρήσεις με τις οποίες σχετίζεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ωστόσο, άφησε και πάλι αρκετά «θολά» σημεία στις απαντήσεις του, παραπέμποντας τις ολοκληρωμένες απαντήσεις για τις 30 Ιουνίου, οπότε και θα καταθέσει το πόθεν έσχες του.

«Μεταβίβασα τα πάντα»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η πολιτική συζήτηση κινείται γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε σημείο, μάλιστα, τέτοιο, που περνούν σε δεύτερη μοίρα πολύ σοβαρά ζητήματα.

Όμως, δεν ευθύνονται γι' αυτό οι δημοσιογράφοι που θέτουν ερωτήματα -όπως οφείλουν να κάνουν-, αλλά ο ίδιος που δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα και αφήνει την ιστορία να σέρνεται.

Χθες, σε συνέντευξη του στο Mega, ισχυρίστηκε ότι έχει μεταβιβάσει τα πάντα. Προφανώς εννοεί τις συμμετοχές που είχε σε εταιρίες στις ΗΠΑ, είτε μειοψηφικές, είτε πλειοψηφικές. Όμως, πριν από λίγες ημέρες, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1, είπε πως εισπράττει χρήματα από μερίσματα.

Γιώργος Λιάγκας: Πώς ζεις λοιπόν εσύ; Έχεις λεφτά στην άκρη;

Στέφανος Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου. Έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω.

Αυτά, μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα… Άρα, μεταβίβασε τις εταιρίες και τις μετοχές που είχε εντός των τελευταίων ημερών. Επομένως, αναγνωρίζει ότι υπήρχε όντως πρόβλημα με τον νόμο – ακόμα και αν ο εν λόγω νόμος είναι άδικος ή λανθασμένος.

«Αποχώρησα…

…και διεκδικώ τα δεδουλευμένα», είπε λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρεται, προφανώς, στην αντιδικία που έχει με την εταιρία Tiptree, στα δικαστήρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Από την εν λόγω εταιρία, έχει απολυθεί τον Μάρτιο του 2023. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της.

Αφού, λοιπόν, συνεχίζει να διεκδικεί όσα πιστεύει ότι του αναλογούν από την Tiptree, αυτό σημαίνει ότι η αγωγή του είναι ενεργή. Σε αυτή την αγωγή, δηλώνει ότι είναι μέτοχος στην εταιρία. Αν μεταβίβασε τις μετοχές του, όπως δήλωσε, έχει σταματήσει να διεκδικεί μερίσματα από αυτές στα δικαστήρια;

Δήλωσε, επίσης, ότι εφόσον υπάρχει κάποιο πρόβλημα και του καταλογιστεί κάποιο πρόστιμο, εκείνος θα το πληρώσει. Άρα, αυτό σημαίνει ότι εμμέσως αναγνωρίζει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα έχει παραβιάσει τον νόμο;

Τέλος, αρκετές ημέρες μετά τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, παραδέχθηκε πως τα χρήματα που δάνεισε στα κομματικά μίντια, του επεστράφησαν και μάλιστα σε λογαριασμό της «OSIOS» - της εταιρίας του μέσω της οποίας προχώρησε στη δανειακή σύμβαση.