ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο γγ του ΥΠΕΣ - Συνεργάτης του έδωσε τη λίστα των αποδήμων στην Ασημακοπούλου

Παραιτήθηκε ο γγ του ΥΠΕΣ - Συνεργάτης του έδωσε τη λίστα των αποδήμων στην Ασημακοπούλου

Η ευρωβουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, φέρεται να απέκτησε την επίμαχη λίστα από τον συνεργάτη του ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, μετά την εμπλοκή με τα email των αποδήμων. Μετά και την απόφαση να μην είναι υποψήφια αλλά και πληροφορίες για το «κόψιμό» της από το ευρωψηφοδέλτιο, ακολουθεί ντόμινο με την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η ευρωβουλευτής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, φέρεται να απέκτησε την επίμαχη λίστα από τον συνεργάτη του ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποιος αναμένεται, επίσης, να παραιτηθεί.

Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών φέρεται να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη διαρροή της λίστας και παραιτήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη διαρροή δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο, καθώς αυτή είχε γίνει τον Μάιο του 2023.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη στιγμή που ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με τις έρευνες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του υπουργείου Εσωτερικών γινόταν έρευνα για το τι έχει συμβεί και ποιος φέρει την ευθύνη.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - κάτι που είχε τονίσει και στη συνέντευξή του στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ, δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν διαρκώς για το θέμα.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), τα οποία η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες, η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, αφού ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Έτσι, ήρθε η απόσυρση από την κούρσα των ευρωεκλογών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις