ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η επιστολική ψήφος δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή των email

Δημήτρης Παπαστεργίου
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Intime News

Ο κ. Παπαστεργίου απέρριψε τις κατηγορίες αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση ουδέποτε κρύφτηκε, ενώ ανέλαβε μόνη της να διερευνήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, παράλληλα με την δικαστική έρευνα

Ξεκάθαρος ότι μπαίνει φραγμός αλλά και έλεγχος στην παντοδυναμία των μεγάλων πλατφόρμων εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου ζητά περαιτέρω διασφαλίσεις και αποσαφηνίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών».

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση στάθηκε στην υπόθεση της διαρροής των μέιλ αποδήμων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών προς την Άννα Ασημακοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση το κράτος δικαίου, κρύβεται και δεν απαντά στα σοβαρά ερωτήματα που τίθενται για την προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των αποδήμων ενόψει των ευρωεκλογών.

Απαντώντας ο κ. Παπαστεργίου απέρριψε τις κατηγορίες αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση ουδέποτε κρύφτηκε, ενώ ανέλαβε μόνη της να διερευνήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, παράλληλα με την δικαστική έρευνα.

«Να ξεκαθαρίσουμε πρώτον ότι κάθε ενασχόληση, εμπλοκή ή διαρροή προσωπικών δεδομένων είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Στην περίπτωσή μας είχαμε κάποια διαρροή. Σε καμία περίπτωση δεν ταυτοποιήθηκε ή πιστοποιήθηκε από κανέναν ότι μπήκε κάποιος στα συστήματα μας τα οποία είναι απολύτως ασφαλή. Κάθε μέρα δημιουργούμε νέες υποδομές και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας. Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα είναι αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η κυβέρνησή μας σε κανένα σημείο δεν κρύφτηκε. Ήταν αυτή η οποία ανέλαβε μόνη της να διερευνήσει την υπόθεση παράλληλα με την δικαστική έρευνα, να τρέξει και δική της εσωτερική έρευνα. Η κυρία Κεραμέως ήταν αυτή η Υπουργός Εσωτερικών η οποία ζήτησε η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και μάλιστα οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίστηκαν το ζήτημα αυτό παραιτήθηκαν μόνοι τους για να διευκολύνουν την όποια περαιτέρω έρευνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου και συμπλήρωσε:.

«Δεν έχει καμία σχέση, να συνδυάσουμε αυτή την αποστολή των email με την επιστολική ψήφο. Δεν έχει καμία σχέση η μία πλατφόρμα με την άλλη, δεν έχει καμία σχέση επίσης που είναι αυτά τα αρχεία αποθηκευμένα. Προφανώς, είναι πολύ πιο διασφαλισμένα».

«Η επιστολική ψήφος είναι μια διαδικασία η οποία είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία πραγματικά της κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού με νιώσουν ακόμα περισσότερο Έλληνες συμμετέχοντας στις εκλογές. Οφείλουν να ξέρουν πως τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και θα πρέπει την επόμενη μέρα ακόμη περισσότερο, με ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία να τηρήσουμε τα όσα σήμερα υπάρχουν και έχουν ήδη νομοθετηθεί για τα προσωπικά δεδομένα», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.