ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Πολωμένο κλίμα ενόψει 25ης Μαρτίου

NΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Πολωμένο κλίμα ενόψει 25ης Μαρτίου
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Πειραιώς
Αρχείου - Eurokinissi

Η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι σφοδρή και βάζει φωτιά στο κλίμα ενότητας που θεωρητικά επιβάλλει η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Μέσα σε ένα πολωμένο προεκλογικό κλίμα με φόντο τις κάλπες των ευρωεκλογών η ΝΔ καταγγέλλει ότι ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου υποκινεί σε επεισόδια ενόψει παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Προφανώς πρόκειται για σοβαρότατη καταγγελία για την οποία η Πειραιώς εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων "αγανακτισμένων" και μπαχαλοποίησης. Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη».

Μάλιστα η ΝΔ συνδέει αυτή την καταγγελία με τη γενικευμένη δυσφορία που υπάρχει στους χειρισμούς της τραγωδίας των Τεμπών, υπόθεση που έτσι κι αλλιώς ταλανίζει το πολιτικό σκηνικό. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση σε όσα fake news εκτιμά ότι διακινούνται στη δημόσια σφαίρα, ενώ την ίδια ώρα «κάρφωσε» την αντιπολίτευση για απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης. «Θα συμβούλευα, λοιπόν, όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτη τη δουλειά της. Τελικά αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι, δεν υπάρχουν a priori αθώοι σε αυτή την υπόθεση», είπε από τις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης.

Από την άλλη μεριά στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εξοργισμένοι με δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να χειραγωγεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Παύλος Μαρινάκης, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (χωρίς να το κατονομάζει) που φτάνει «στο ακραία χυδαίο και συκοφαντικό «αφήγημα» αμφισβήτησης ακόμη και των αποτελεσμάτων των εκλογών».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην πολιτική υπάρχει η αντιπαράθεση με επιχειρήματα, ακόμη και σκληρά. Άλλο, όμως, η αντιπαράθεση, άλλο η χυδαιότητα.

Σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα γνωστά αδίστακτα «πιστόλια» φτάνουν στο ακραία χυδαίο και συκοφαντικό "αφήγημα" αμφισβήτησης ακόμη και των αποτελεσμάτων των εκλογών. Με τερατώδη ψεύδη και συκοφαντίες οι δήθεν κήνσορες ξεπερνούν και τον χειρότερο εαυτό τους. Όσοι δεν σεβάστηκαν ποτέ την λαϊκή ετυμηγορία που έδωσε καθαρή εντολή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία, δεν διστάζουν να επιχειρήσουν να αμαυρώσουν ακόμη και αυτή καθαυτή την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Πιθανόν το κάνουν προεξοφλώντας αυτό που έρχεται, μια νέα εκλογική ήττα δηλαδή. Αλλά αυτό αφορά εκείνους και το κοινό τους.

Αυτό που αφορά όλους μας είναι ότι αδιαφορούν αν στην προσπάθεια να πλήξουν την Κυβέρνηση, οδηγούν στην απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή σε επαγγελματίες λασπολόγους, πολιτικάντηδες, ανώνυμους "κουκουλοφόρους" του διαδικτύου, να αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να τοποθετηθούν ευθέως».

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει όλο και περισσότερο, ενώ τα ζητήματα διαβλητότητας κατά την προεκλογική περίοδο θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγες ημέρες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.