ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί η ΝΔ βλέπει σχέδιο αποσταθεροποίησης πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί η ΝΔ βλέπει σχέδιο αποσταθεροποίησης πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Νεά Δημοκρατία: Τα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου για κρατική μονταζιέρα των Τεμπών φέρνουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την αντιπολίτευση να είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και την κυβέρνηση να μιλάει για επιχείρηση αποσταθεροποίησης

Μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, φαίνεται να δημιουργείται ένα μέτωπο στην αντιπολίτευση έτοιμο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών.

Οι εξελίξεις είναι βεβαίως ραγδαίες αν σκεφτεί κανείς ότι μετά την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρξε και «τελεσίγραφο» του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος ζήτησε χθες την παραίτηση του πρωθυπουργού μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Από τη Νέα Δημοκρατία σηκώνουν βεβαίως το γάντι για την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ταυτόχρονα βλέπουν πίσω από όλα αυτά σχέδιο αποσταθεροποίησης το οποίο όπως αναφέρουν υποκινείται διάφορα οικονομικά συμφέροντα χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζουν.

Για τα συμφέροντα που επιθυμούν αποσταθεροποίηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα», κάνει λόγο για «πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» και προσθέτει πως είναι «καλοδεχούμενη η πρόταση Ανδρουλάκη αν κατατεθεί».

Παράλληλα χαρακτηρίζουν το Νίκο Ανδρουλάκη ως ουρά των Σπαρτιατών και του Βελόπουλου, ενώ εξηγούν και ισχυρίζονται ότι τα δημοσιεύματα περί μονταζιέρας στα Τέμπη είναι fake news στο πλαίσιο μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο κύριος Παύλος Μαρινάκης τα οικονομικά συμφέροντα που απεργάζονται χτυπήματα κατά της κυβέρνησης επιθυμούν να έχουν όμηρο την κυβέρνηση σε δικούς του σχεδιασμούς. Όπως μάλιστα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι εκβιασμοί αυτοί δεν θα περάσουν και η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω. «Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Μαρινάκη και στους υπαινιγμούς που άφησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιάβλητο των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ως υπονομευτή του Πολιτεύματος, ενώ σημείωσε ότι είναι αδιανόητο «ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη "πίστα" και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

Από τη ΝΔ θεωρούν ότι η πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη θα γυρίσει μπούμερανγκ στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού αναμένεται να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο το κυβερνών κόμμα απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται.

Σχετικές ειδήσεις