ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης για Τέμπη: Μεγάλο ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος για να συγκαλυφθούν στοιχεία

Φλωρίδης για Τέμπη: Μεγάλο ψέμα ότι μπαζώθηκε ο χώρος για να συγκαλυφθούν στοιχεία

Στήθηκε ένα μεγάλο ψέμα από πολιτικούς, ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, ο κ. Φλωρίδης είπε πως πρώτα να δούμε τι έγινε στα Τέμπη, σημειώνοντας πως η κατηγορία περί μπαζωμάτων διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, πήρε θέση στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα μπαζώματα να γίνει μια συγκάλυψη στοιχείων από τους πολιτικούς.

Εξιστόρισε πως όταν γίνεται το δυστύχημα και πρέπει να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης, πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα στα μηχανήματα να φτάσουν εκεί. Έπρεπε να γίνει μια διάνοιξη δρόμων, προσέθεσε.

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαριών μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ. Όπως συμπλήρωσε, αυτό διαμορφωνόταν σιγά σιγά, ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων διάσωσης.

Εξήγησε ότι ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους έπρεπε να δημιουργείται μια σταθερότητα και δημιουργείται όταν τοποθετείται σκληρό χαλίκι, διότι κάτω είναι και ο αγωγός του φυσικού αερίου.

Περί καταγγελιών τσιμεντοποίησης, είπε πως ούτε ένας πόντος τσιμέντο υπάρχει.

Σχετικές ειδήσεις