ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταξίδι στις ΗΠΑ και εκδηλώσεις ετοιμάζει ο Κασσελάκης - Ο ρόλος του Φώτη Κουβέλη

Φώτης Κουβέλης, Στέφανος Κασσελάκης
Ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη
Intime News

Οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου με πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τον Φώτη Κουβελη

Περιοδείες εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου θα διοργανώσει πέντε εκδηλώσεις μέσα στον Απρίλιο, ανεβάζοντας τις προεκλογικές «στροφές». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, όποτε επισήμως θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη την ημέρα αναμένεται να παρουσίασει και τα πέντε πρόσωπα που θα επιλέξει εκείνος για το ευρωψηφοδέλτιο.

Την επόμενη Τετάρτη, 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη Δικαιοσύνη, ενώ Θα ακολουθήσει εκδήλωση για την Υγεία, η οποία, αναμένεται να να πραγματοποιηθεί στην Κω - στο νησί που μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, εξαιτίας έλλειψης ασθενοφόρου. Θα ακολουθήσουν δυο θεματικές εκδηλώσεις, η μία για τη στεγαστική κρίση και μία για τους συνταξιούχους.

Ταξίδι στις ΗΠΑ

Εξορμήσεις δεν ετοιμάζει, όμως, μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας στις 13-16 Απριλίου. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με ομογενειακές οργανώσεις και ομογενείς, προκειμένου να δώσει έμφαση στην ψήφο των αποδήμων. Είναι πιθανόν να μεταβεί και στην Ουάσιγκτον για μία ημέρα, ενώ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά για τις προκριματικές εκλογές, καθώς θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.

Δεν αποκλείεται, ακόμη, στις 19-20 Απριλίου να πραγματοποιηθεί ένα επίσημο ταξίδι, στην Κύπρο.

«Σκαφάτος» στο Αιγαίο

Επίσης, αναμένεται να περιοδεύσει με σκάφος στα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλαδες, όπως είχε κάνει και στις δεύτερες εκλογές του 2023. Ειδικότερα, η «Ναυτική εβδομάδα», όπως περιγράφεται από την Κουμουνδούρου, θα λάβει χώρα περίπου στις 20- 28 Απριλίου, ξεκινώντας για συμβολικούς λόγους από το Καστελλόριζο και ανεβαίνοντας προς Κυκλάδες στη συνέχεια. Η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί με σκάφος, ενώ τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνοδεύει ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τέλος, πριν την αναχώρηση του για την Αμερική, ο κ. Κασσελάκης θα συμμετάσχει στο «Φόρουμ των Δελφών».

«Θεωρούμε ότι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα αποκαλύπτει παντελώς την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ για τον νόμο, την τάξη και την ασφάλεια» ανέφεραν κομματικές πηγές, συμπληρώνοντας πως μιλάμε για μια διαλυμένη και «σάπια» αστυνομία, ένα «σάπιο κράτος», το οποίο έχει παραλύσει. Το βλέπουμε στους σιδηροδρόμους, στην αστυνομία, στα νοσοκομεία, πρόσθεταν. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τον υπουργό του, ο οποίος είχε επιλέγει ως ο καταλληλότερος για τη θέση, ή και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοιδης όφειλε τουλάχιστον να υποβάλει την παραίτηση του.

Ως προς την κατάσχεση του ηχογραφημένου υλικού για την υπόθεση των Τεμπών, γεννώνται εύλογα ερωτήματα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, λέγοντας πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι το υλικό πήγε στις ανακριτικές αρχές στις 2 Μαρτίου του 2023.

«Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό, μια μεγάλη τρύπα», όπως τόνισαν, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα».

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, «εμείς επιμένουμε και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει επισήμως να πει αν θέλει να δώσει αμνήστευση στον κ. Καραμανλή ή θέλει να συμβάλει στην Προανακριτική Επιτροπή», επισήμαναν πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμη, το αίτημα για εκλογές παραμένει, όπως παρατηρούσαν, λέγοντας ότι αυτό είναι πάντα στο τραπέζι. Ως προς τις δημοσκοπήσεις, ούτε τα μυαλά μας περνούν αέρα, ούτε μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις, σημείωναν, διαπιστώνοντας σταδιακή τάση ανόδου, μετά το Συνέδριο του κόμματος. Όμως, πρέπει να επιδείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και να κάνουμε καλή αντιπολίτευση, εξήγησαν. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, θα είμαστε δεύτερο κόμμα, κατέληγαν.

Τέλος, «το παρακολουθούμε» σχολίασαν οι ίδιες πηγές, για τη δίωξη κατά των «Σπαρτιατών».

Αναφορικά με τις προκριματικές εκλογές, αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου με Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τον Φώτη Κουβελη, ενώ η σταυροδοσία θα διαμορφωθεί με ποσοστό που θα αντιστοιχεί στο 30% των εκλογίμων θέσεων, δηλαδή στην στην Αττική θα εκλεγούν 12 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, θα μπορούν να μπουν μέχρι και 4 σταυροί.