ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διαψεύδει σενάρια για αποχώρηση από την προεδρία της ΝΔ

Μητσοτάκης: Διαψεύδει σενάρια για αποχώρηση από την προεδρία της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο Μέγαρο
Eurokinissi

«Μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή», ήταν το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Στον κόσμο των μύθων που θέλουν κάποιοι να ζουν ακούω διάφορα σενάρια. Τους απαντώ, μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα Φον Ντε Λαίεν και μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή. Και την Ούρσουλα ξανά πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής για μια πενταετία ακόμα».

Μ' αυτά τα λόγια Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να εγκαταλείπει την προεδρία της ΝΔ και να στρέφεται προς την ευρωβουλή. Πρόκειται για σενάρια που είχαν ξεκινήσει λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρωτηθεί σχετικά από τη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είχε ρωτηθεί για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει μία θέση στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Κομισιόν, ακόμα και ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χιουμοριστική διάθεση είχε απαντήσει αρχικά: «Με αιφνιδιάζετε κυρία Κάτζου. Θυμάμαι ένα τραγούδι που λέει ‘δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω’; Σας καλύπτει αυτή η απάντηση».

Ωστόσο είχε τονίσει ότι σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύτηκε: «Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό ποσοστό πρωθυπουργός της χώρας και θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για την επόμενη τετραετία. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σημαντική δουλειά από αυτή την οποία κάνω για την πατρίδα. Θεωρώ απείρως πιο σημαντικό να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, από το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όσους εκτιμούν τη διεθνή μου εμβέλεια, ή σε αυτούς ότι ενδεχομένως φαντάζονται ότι μπορούν να με ξεφορτωθούν στέλνοντάς με σε ευρωπαϊκή θέση, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση. Δεν πάω πουθενά», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις