ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα

Σωκράτης Φάμελλος

«Είχαμε μια μεγάλη ατυχία γιατί ο μπαμπάς είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα, εργατικό, τον χάσαμε μικροί και οφείλουμε πάρα πολλά στη μητέρα μας», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στον Μάνο Νιφλή και την εκπομπή «Στιγμές» και το τραγικό περιστατικό με το εργατικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον πατέρα του.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στην Αθήνα. Εκεί γεννήθηκα κι εγώ κι ο αδελφός μου. Στη συνέχεια μετακομίσαμε στο Αγρίνιο. Ο πατέρας μου δούλευε γεωτρυπανιστής στο φράγμα του Καστρακίου. Στον Αχελώο. Και μετά, πολλοί μικροί, πήγαμε Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος συμπλήρωσε: «Ήμασταν μια οικογένεια η οποία είχε πολύ μεγάλη σχέση με την τεχνική παραγωγή λόγω του μπαμπά. Πολύ μεγάλη σχέση με τη μουσική. Ο μπαμπάς επίσης, έπαιζε μπουζούκι. Επέμενε και πήγαμε με τον αδελφό μου (σ.σ: Μανώλη Φάμελλο) σε μουσικό σχολείο.

Είχαμε μια μεγάλη ατυχία γιατί ο μπαμπάς είχε ένα θανατηφόρο ατύχημα, εργατικό, τον χάσαμε μικροί και οφείλουμε πάρα πολλά στη μητέρα μας. Εγώ ήμουν 14-15 χρονών και ο Μανώλης 12 περίπου. Οφείλουμε πάρα πολλά στην μητέρα μας και είναι πολύτιμο που την έχουμε μαζί μας. Στην Θεσσαλονίκη μένει. Μαζί μου. Γιατί ο Μανώλης μένει στην Αθήνα.

Ήταν δύσκολη περίοδος από τη στιγμή που έφυγε ο πατέρας μας. Το βλέπω τώρα, σαν εξωτερικός παρατηρητής. Μας βοήθησε όλη η υπόλοιπη οικογένεια. Αλλάξαμε προσωπικότητες κι εγώ και ο Μανώλης. Οι γονείς μας και οι παππούδες μας, μας είχαν μάθει αυτό που στην Ελλάδα λέμε προκοπή, να δουλεύεις και να είσαι τίμιος.

Η οικογένεια πέρασε ένα πολύ μεγάλο κλονισμό όταν χάθηκε ο πατέρας», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.