ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Ντρίμπλα της Νέας Δημοκρατίας με υποψηφιότητα υιού Μπελέρη

Ευρωεκλογές: Ντρίμπλα της Νέας Δημοκρατίας με υποψηφιότητα υιού Μπελέρη

Σιγήν ιχθύος για την υποψηφιότητα Μπελέρη 

Να ξεπεράσει τα διπλωματικά προσκόμματα που δημιουργεί η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, και ειδικότερα τον προβληματισμό που υπάρχει από την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία.

Η παρουσία του υιού του Φρένι Μπελέρη, Πέτρου Μπελέρη, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τα 50 έτη από την ίδρυσή της που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, αποτέλεσε ευκαιρία να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του αντί του πατέρα του, όπως μεταδόθηκε από τον Δημήτρη Τάκη στο ACTION 24.

Όσοι εισηγούνται την εν λόγο υποψηφιότητα υποστηρίζουν πως ο Πέτρος Μπελέρης θα μπορέσει να κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και να στείλει το μήνυμα πως η ψήφος στο πρόσωπό του είναι ψήφος στον πατέρα του.

Υπενθυμίζεται πως το κατώφλι της πρωθυπουργικής έδρας πέρασα το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ο αδελφός και ο γιος του Φρέντη Μπελέρη. Ο Λεονάρδος Μπελέρης και ο Πέτρος Μπελέρης όμως τηρούν σιγήν ιχθύος. Κλειστά χαρτιά κρατάνε και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ωστόσο είναι σαφές ότι το ραντεβού πραγματοποιήθηκε με στελέχη της ηγετικής ομάδας και όχι με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την Τετάρτη περιόδευε στα Καλάβρυτα. Σε κάθε περίπτωση, ο Φρέντη Μπελέρης αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού και η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές – αν και εφόσον κλειδώσει – θα είναι αναμφίβολα ένα πολύ ισχυρό όπλο για τη ΝΔ. Είναι μια περίπτωση την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μελετάει εδώ και αρκετές εβδομάδες και μια εισήγηση που είχε εδώ και καιρό θερμούς υποστηρικτές μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ευρύτερα εντός της κυβέρνησης.