ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δένδιας μεταβαίνει σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη

Ο Δένδιας μεταβαίνει σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχει επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική Ομογένεια στη Βοστώνη (Παρασκευή 12 Απριλίου 2024) και θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Νέα Υόρκη (Σάββατο 13 Απριλίου και Κυριακή 14 Απριλίου 2024), ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, ο Υπουργός θα έχει στη Βοστώνη σειρά συναντήσεων με ομογενείς, αλλά και διακεκριμένους επιστήμονες κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις:

- Στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), όπου θα συναντηθεί με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής, ενόψει της εφαρμογής της «Ατζέντας 2030» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

-Στο Harvard Kennedy School, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας.

-Στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Σχολής, ακαδημαϊκούς και την επικεφαλής της Έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Φωτεινή Παζαρτζή.

Ακόμη, κατά την παραμονή του στη Βοστώνη, στις 20:15 (τοπική ώρα), ο Υπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιο και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας.

Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει, στις 19:00 (τοπική ώρα), στην εορταστική εκδήλωση των ομογενών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την Κυριακή, στις 10.30 (τοπική ώρα), 14 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στην πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Ελπιδοφόρου.

Στη συνέχεια, στις 13:30 (τοπική ώρα), ο κ. Δένδιας θα παραστεί, ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με την ιδιότητα του Επίτιμου Τελετάρχη, στη μεγάλη παρέλαση για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821, που θα λάβει χώρα στην 5η Λεωφόρο.