ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΤikTok για επίδομα μητρότητας: Για 9 μήνες σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες

Μητσοτάκης στο ΤikTok για επίδομα μητρότητας: Για 9 μήνες σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες

Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας

Διόρθωση στην αδικία μεταξύ εργαζόμενων γυναικών φέρνει το επίδομα μητρότητας, καθώς υπήχαν διακυμάνσεις στον χρόνο καταβολής του, ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα τους.

Σε νέο βίντεο που ανέβασε στο TikTok o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσημαίνει ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη του δημογραφικού και με το επίδομα μητρότητας πλέον για εννέα μήνες σε όλες τις νέες μητέρες που εργάζονται, είτε ως μισθωτές, είτε ως αυτοαπασχολούμενες ή είναι αγρότισσες, η Ελλάδα γίνεται η 2 χώρα στο ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στο βίντεό του

«Σε λιγότερο από 1 λεπτό πριν το ευχάριστο να σας πω ένα παράλογο: Αν μια γυναίκα γινότανε μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπαιρνε επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για 6 μήνες και ήταν αυτοαπασχολούμενοι για τρεισήμισι μήνες.

Το γιατί συνέβαινε αυτό δεν είναι η ώρα να το εξηγήσουμε.

Αποφασίσαμε όμως να το αλλάξουμε, γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες.

Προσθέστε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, το οποίο έχει αυξηθεί από τα 2000 στα 2400 ευρώ έως και 3.500 ευρώ και μάλιστα ισχύει και αναδρομικά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι νέες οικογένειες παίρνουν καθαρά στο χέρι 1.000 ευρώ το μήνα για εννιά μήνες.

Κάπως έτσι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας και αυτή είναι σίγουρα μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Δείτε το βίντεο