ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα σκαριά συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου πριν το Πάσχα για τις επιθέσεις σε βουλευτές

Στα σκαριά συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου πριν το Πάσχα για τις επιθέσεις σε βουλευτές
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Με αφορμή τις αντιδράσεις σε ναούς κατά βουλευτών αναμένεται να υπάρξει επαφή του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο 

Νευρικότητα επικρατεί σε πολιτικό επίπεδο μετά τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών, αλλά και το τελευταίο συμβάν στη Βουλή με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νίκης.

Με αφορμή και την Μεγάλη Εβδομάδα και την μεγάλη προσέλευση πιστών στους ναούς, αναμένεται σύμφωνα με το MEGA συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Αν δεν πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση πριν από το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις ευρωεκλογές σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν τις μέχρι στιγμής επιθέσεις μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο ανησυχούν επειδή υπάρχουν 82 Μητροπολίτες και σχεδόν 10.000 ιερείς ανά τη χώρα.

Πάντως με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου την σημερινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Υπενθυμίζεται πως λανθασμένες χαρακτήρισε τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά κι πρόσθεσε:«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Ένταση στη Βουλή με βουλευτή της Νίκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, με τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο, να… συμφωνεί με τη χειροδικία μέλους του κόμματός του κατά της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, οι πιστοί Χριστιανοί έχουν αρχίσει να «μοιράζουν σφαλιάρες» στις εκκλησίες! «To είδαμε στο τελευταίο νομοσχέδιο που επιβλήθηκε η άποψη του 10% του πληθυσμού στο θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Δώσαμε παιδιά και δικαιώματα τεκνοθεσίας στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, τις προάγετε αυτές, δεν ξέρω πως θα λύσετε το δημογραφικό με αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι διχάζετε για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. Να γίνονται επεισόδια μεταξύ των νεαρών γιατί έχει θιγεί το κοινό αίσθημα έπρεπε να τα σκεφτείτε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όταν παραβιάζεται και φιμώνεται η συντηρητική πλειοψηφία θα έχουμε τέτοια πράγματα. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία πιστοί αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε».

Μετά τις δηλώσεις του, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν και ο ίδιος επέμεινε: «Βεβαίως την καταδικάζουμε την βία αλλά ποιος την προκαλεί τη βία». Ο βουλευτής της Νίκης είπε ότι η ΝΔ θα υποστεί πανωλεθρία από αυτά γιατί έβαλε τη προβιά του πατριώτη. «Και τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή;”», αναρωτήθηκε.

Η προεδρεούσα της Επιτροπής Μαρία Σούκουλη τον κάλεσε να ανακαλέσει, με τον κ. Παπαδόπουλο να λέει: «Η Ντροπή είναι όλη δική σας. Μη μου χτυπάτε το χέρι κυρία μου! Ηρεμήστε κυρία μου. Ακούω τι λέω, εσείς δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε! Ξυπνήστε ο λαός ξύπνησε. Οι αρχαίοι έλεγαν δεν νομοθετούν εναντίον της φύσης και οι χριστιανοί δεν νομοθετούν εναντίον του θεού».

Σχετικές ειδήσεις