ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Απολογείται σήμερα

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Απολογείται σήμερα

Κωνσταντίνος Φλώρος: Εις βάρος του απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για την απολογία του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κινδυνεύει ακόμη και με 10ετή κάθειρξη.

Εις βάρος του απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή.

Το χθεσινό σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο, προερχόμενο από το κόμμα «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, το οποίο είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι: "Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος".

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία. Περίπου στη 1 το μεσημέρι ο κρατούμενος βουλευτής θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του.

Συγκεκριμένα καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Πώς συνέβησαν όλα

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Φλώρος ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον Φλώρο ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Οι δικαστές θα κρίνουν τι θα γίνει με τον Βελόπουλο.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Όταν στη συνέχεια, οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια. ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Αμέσως μετά, ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση απορρίπτει τις εν λόγω πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «ευφάνταστο δήθεν διάλογο». «Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος –για κακούργημα πλέον– αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης», σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Του έκανα κεφαλοκλείδωμα»

Σύμφωνα με τον ALPHA και μετά από ερώτηση που του έγινε από τον ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, προσθέτοντας πως ο κ. Γραμμένος του έβρισε την μητέρα.

«Ήμουν εκτός εαυτού, μου έβρισε τη μητέρα. Δεν τον χτύπησα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Είναι συμπεριφορά αυτή, να με βρίζει μέσα στη Βουλή;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλώρος.

15ήμερη αποβολή και αίτημα για άρση ασυλίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

Τι λέει η δικηγόρος του Φλώρου

Η δικηγόρος του κ. Φλώρου, Βάσω Πανταζή μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τα γεγονότα και για την θέση του εντολέα της επί αυτών.

«Μεμονωμένο, ατυχές περιστατικό, έχει προσωπικό υπόβαθρο όλη αυτή η διαφωνία, φυσικά δεν έχει καμία πολιτική ανάλυση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μια πολιτική σπέκουλα αυτήν την στιγμή», είπε.

«Ζούμε σε μια κοινωνία που ο ποινικός νομοθέτης έχει προβλέψει άρση του αδίκου όταν υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση για συγκεκριμένες πράξεις», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις