Μητσοτάκης: Θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια ευρωπαϊκά - Καταστροφική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μαγική λύση για την ακρίβεια δεν υπάρχει», είπε, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime News/Φωτογραφία αρχείου
2'

«Έχουμε αναγνωρίσει δημόσια ότι η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Πρέπει να την τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε τους τελευταίους μήνες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάναμε αρκετά για την ακρίβεια, για τους λογαριασμούς του ρεύματος που επέστρεψαν εκεί που ήταν πριν την κρίση», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «Θα αντιμετωπιστεί με αύξηση των μισθών. Έχουμε ακόμα περιθώρια παρεμβάσεων. Και κυρίως στο πώς λειτουργούν οι πολυεθνικές. Και απορώ για την κριτική από την αντιπολίτευση, αυτοί ήταν πάντα κατά των μονοπωλίων».

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως «Η φωνή μας στην Ευρώπη ακούγεται» και ζήτησε πραγματικό ανταγωνισμό και διαφάνεια στις τιμές.

«Μαγική λύση για την ακρίβεια δεν υπάρχει», είπε, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως κοστολογείται όλο στα 45 δισ.

«Μπορεί να μην ακούγομαι ευχάριστος, αλλά θα πρέπει η αντιπολίτευση να μας πει από ποια επιδόματα θα κόψει ή ποιους φόρους θα αυξήσει για να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά», συνέχισε.

Εξήγησε πως «Δεν απορρίπτω όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Είχαμε κάνει μεγάλη συζήτηση για το AirBnB και την Golden Visa και κάναμε παρεμβάσεις. Μελετάμε την αγορά του AirBnb σε μια λογική να δούμε στην Αθήνα πόσο μπορούμε να περιορίσουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση και να απελευθερώσουμε ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση. Έχουμε βάλει ήδη κανόνες για όσους αντιμετωπίζουν το AirBnb ως μπίζνα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν νέα επιδόματα για τους ευάλωτους, σε ένα περιβάλλον όπου, όπως είπε, όμως, υπάρχει πλέον ταβάνι ως προς τις δαπάνες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή