Πήρε θέση ο Χριστοδουλάκης: Να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης άσκησε κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, ζητώντας εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο 

Μανώλης Χριστοδουλάκης
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης
INTIME NEWS
2'

Έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που πολλοί θεωρούν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, έριξε βολές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι αυτό «υποτιμά την ιστορία της παράταξης, τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, και κυρίως την προοπτική της».

Γι' αυτό και έθεσε το ερώτημα: Το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού.

Οι βολές του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε. Ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν, οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα, το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση.

- Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Απαιτείται συμπαγές πολιτικό αφήγημα, αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες.

- Χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική, και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή