Μαρινάκης για μεταναστευτικό: «Θα συζητηθούν αυστηρότερα μέτρα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Πλεύρη»
«Θα συζητηθούν όλα τα μέτρα στην αυριανή (09/07) συνάντηση Μητσοτάκη – Πλεύρη, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε για τις συνεχώς αυξανόμενες ροές μεταναστών προς την Κρήτη
«Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε κλειστά κέντρα για τις μεταναστευτικές ροές, εξετάζουμε όλα τα σενάρια», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενόσω η Κρήτη ασφυκτιά. Τις τελευταίες δύο μέρες, έχουν φτάσει στο νησί περίπου 2.000 μετανάστες.
«Η ροή μεταναστών είναι αυξανόμενη και συνεχιζόμενη. Από τη στιγμή που η άλλη πλευρά δεν συνεργάζεται, η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα κλειστά κέντρα», προσέθεσε ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξη στο ACTION24, ενώ, απάντησε «όχι» στη νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών στα επτά χρόνια.
Ακόμη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα όπως αυτά που εφαρμόζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή είτε φυλάκιση είτε επιστροφή στη χώρα προέλευσης.
Στη συνέχεια, στάθηκε στη θέση της Αθήνας αναφορικά με το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (08/07) στην ανατολική Λιβύη, όπου ο Χαλίφα Χαφτάρ εκδίωξε ως «ανεπιθύμητους» τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη.
«Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η Ελλάδα έχει πετύχει μεγάλες διπλωματικές νίκες, τα προηγούμενα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.
Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επανέλαβε ότι «το πρόστιμο δεν θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες», ενώ, ανέφερε επιπλέον ότι «ελπίζουμε να συμψηφιστεί με νεότερες επιδοτήσεις. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στα ΑΦΜ με τις μεγαλύτερες παράνομες επιδοτήσεις. Κάναμε αρκετά πράγματα, αλλά όχι όσα έπρεπε».
Μαρινάκης: «Ούτε τον θέλουμε, ούτε τον φοβόμαστε»
Σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε πολιτικό αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ούτε τον θέλουμε, ούτε τον φοβόμαστε. Ο κ. Τσίπρας είναι ο εκφραστής της πολιτικής “να κάνουμε το μαύρο… άσπρο”. Βασικά, έχει εφεύρει ένα θέμα πρακτικών για να αλλάξει τη συζήτηση. Το πολιτικό έγκλημα που έφερε πίσω τη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια, ήταν η εκλογή του κ. Τσίπρα. Ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι… “θα χορεύουν οι αγορές” και “θα καταργήσω τα μνημόνια” κι έκανε τα ανάποδα».
Διαβάστε επίσης