ΠΟΛΙΤΙΚΗ

V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ

V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ

Συνεχίζεται ο θόρυβος για τις συνεργασίες με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις ενώ διατυπώνονται υπαινιγμοί περί διακριτικής μεταχείρισης

Μετά την αποκάλυψη για την πανάκριβη (αλλά χωρίς αποτέλεσμα) επικοινωνιακή εκστρατεία της εταιρείας επικοινωνίας V+O για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πολλά στελέχη της αγοράς συντηρούν το θέμα.

Πολλοί επισημαίνουν μάλιστα ότι μπορεί η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ να μην απέδωσε καρπούς αλλά λέγεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κώστας Μητρόπουλος πρότεινε τη συνέχιση της συνεργασίας. Όπως γράφτηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, μετά το θόρυβο για διακριτική μεταχείριση της εταιρείας των κυρίων Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου, το ποσό της συνεργασίας έπεσε παραπάνω από 50%!

Λέγεται ότι ενώ αρχικώς δόθηκαν 150 χιλιάδες ευρώ, στη δεύτερη φάση δαπανήθηκαν 60 χιλιάδες, ωστόσο, έργο δεν έχει φανεί και όσο επικρατεί η πολιτική αβεβαιότητα τα πάντα θα μένουν βαλτωμένα, εκτός από τις χρηματικές υποχρεώσεις ενός φορέα του ευρύτερου τομέα προς μια εταιρεία επικοινωνίας. Κι ύστερα βγήκαν ορισμένοι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατηγορώντας το σπάταλο κράτος.

Στη λίστα όμως δεν είναι μόνο το ΤΑΙΠΕΔ. Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το "Newsbomb.gr" ήταν η αφορμή για να έρθουν νέα στοιχεία στο φως από τρίτες πηγές.

Λέγεται λοιπόν ότι η ηγεσία της "V+O" φέρεται να έχει καλλιεργήσει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με φορείς και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα λόγω των ανοικτών διαύλων που διατηρούνται με πολιτικούς παράγοντες.

Το δεύτερο συμβόλαιο

Σε μια τέτοια επαφή αποδίδεται η σύναψη συμβολαίου επικοινωνίας της "V+O" με την Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης. Η ΕΥΔΑΠ -που υποτίθεται πως πρέπει να ασχολείται με την παροχή ποιοτικού νερού στο δίκτυό της και να εξασφαλίζει τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος- έχει εν μέσω οικονομικής κρίσης την ανάγκη συμβούλου επικοινωνίας!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για ανάθεση που έγινε από την «πράσινη» διοίκηση της εταιρείας ενώ φημολογείται ότι εγκρίθηκε ένα ασύλληπτο ποσό πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ποιος είπε ότι «λεφτά υπάρχουν», είπαμε; Αν ισχύει το ποσό και δεν αποδειχθεί από έγγραφα που διακινούνται σε «στικάκια» κάποιοι θα πρέπει να στήσει το άγαλμα του άγνωστου ποδηλάτη στη... λίμνη Μαραθώνα!

Με την «Εθνική»

Στην εταιρεία των κυρίων Βαρβιτσιώτη και Ολύμπιου αποδίδεται μία ακόμα καλή δουλειά. Λέγεται ότι τους τελευταίους τρεις μήνες η "V+O" είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας της «Εθνικής Τραπέζης». Μάλιστα τα χέρια δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μυστήριο καλύπτει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δουλειά. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στα συμβαλλόμενα μέρη αναφέρεται το όνομα υπηρεσίας ή θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τραπέζης. Πάντως ένα αξιοσέβαστο ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ θα καταβληθούν, όπως ακούγεται.

Αυτά τα ενδιαφέροντα συμβαίνουν και πρέπει να προβληματίσουν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες...