ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Μιχαλολιάκος φέρνει στο επίκεντρο τον Πειραιά

Ο Β. Μιχαλολιάκος φέρνει στο επίκεντρο τον Πειραιά

Μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, θέμα το οποίο έθετε με την παραμικρή ευκαιρία. Αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι σημερινές επισημάνσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε το υπουργείο Ναυτιλίας να είναι το πιο σημαντικό υπουργείο της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τη δεύτερη διοργάνωση της «Πειραϊκής Αμφικτυονίας».

Ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Πειραιά και της Ελλάδας. Συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά και ανέφερε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός αγαπάει τον Πειραιά και έχει πάθος για την Ελλάδα.

Στόχος του Βασίλη Μιχαλολιάκου όπως τόνισε πολλάκις είναι ο υπουργός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που θα ανασυσταθεί να είναι Πειραιώτης. «Το όραμα μας για τον Πειραιά είναι μεγάλο. Βάζουμε τον πήχη ψηλά. Και μόνο το γεγονός ότι θα ανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας βάζει τον πήχη ψηλά. Η καρδιά της ναυτιλίας χτυπάει στον Πειραιά» είπε χαρακτηριστικά.

Όραμα και επιδίωξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι ο Πειραιάς να αναπτύσσεται 365 μέρες το χρόνο και γι αυτό θα είναι ακόμη πιο σκληρός και διεκδικητικός με τον Αντώνη Σαμαρά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου. Εξάλλου όπως και ο ίδιος λέει για εκείνον το κόμμα του είναι ο Πειραιάς. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε εξάλλου κομματικά κριτήρια για να διακρίνει τα αιτήματα των πολιτών.

Προτεραιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι να πιέσει τη νέα κυβέρνηση να κάνει έργα για τον Πειραιά παραδεχόμενος ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές. «Είμαστε ιδεαλιστές και ρεαλιστές αλλά όχι συμβιβασμένοι. Ο Πειραιάς είναι μια παραλιακή πόλη και την έχουν κόψει από την παραλία της. Αυτό θέλουμε να αλλάξει. Θα έχουμε συνεργασία με τον κλάδο των εφοπλιστών και της ναυτιλίας για το καλό του Πειραιά» ανέφερε στην ομιλία του.

«Πειραϊκή Αμφικτυονία 2012»

Μετά την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης της «Πειραϊκής Αμφικτυονίας», φέτος για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου η πλατεία Κοραή θα γεμίσει πολιτισμό, ήχους και γεύσεις από Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που αποτελεί πλέον θεσμό οι συμμετέχοντες που είναι σωματεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη χορευτική και θεατρική τους παράδοση, τραγούδια με παραδοσιακά όργανα, αλλά και τη γαστρονομία τους σε εκθεσιακά περίπτερα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα όμορφα στοιχεία του τόπου τους.

Τα περίπτερα φέτος θα είναι 27 έναντι των 23 που ήταν πέρυσι και οι συμμετέχοντες 32. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Επίσης, η Πειραϊκή Αμφικτυονία φέτος θα αποκτήσει και τουριστικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες θα μπορούν στα περίπτερά τους να συνεργαστούν με φορείς του τόπου τους και να προβάλουν τη τουριστική τους ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πολύ σημαντικό είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες ο δήμος Πειραιά κατάφερε να μειώσει το κόστος της διοργάνωσης. Η εκδήλωση ξεκινά αύριο Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 19:30 και θα κρατήσει έως και τις 25 Ιουνίου.