ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τέλος οι κουμπάροι και οι κολλητοί από τα υπουργεία

Σαμαράς: Τέλος οι κουμπάροι και οι κολλητοί από τα υπουργεία

Με στόχο να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς που μάστιζαν το Δημόσιο τα προηγούμενα χρόνια, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εφαρμοστεί ένα σχέδιο εποπτείας από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να αποφευχθούν οι τοποθετήσεις κουμπάρων και κολλητών σε καίριες θέσεις του Δημοσίου και στους Οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης ενημερώνει όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, ότι δεν μπορούν να επιλέξουν κατά την κρίση τους γενικούς γραμματείς,προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους στα υπουργεία τους και τους δημόσιους οργανισμούς.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και να υπάρχει κάποιας μορφής πίεση προς τους υπουργούς που πλέον θα γνωρίζουν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπουργοί τοποθετήθηκαν μετά από επιλογή του πρωθυπουργικού γραφείου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιλογή των γενικών γραμματέων και οι αλλαγές διοικήσεων σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας φέρεται να προωθεί για το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων τον Νίκο Καραβίτη. Πρόταση να μετέχει στο συγκεκριμένο συμβούλιο φέρεται να έχει δεχθεί και ο οικονομολόγος της Eurobank, Πλάτων Μονοκρούσος.

Στην Αγροτική Τράπεζα ο Θεόδωρος Πανταλάκης φαίνεται πως θα παραμείνει στη θέση του μιας και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της τράπεζας, ενώ σαρωτικές αναμένονται οι αλλαγές στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Τέλος για την καίρια θέση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ επικρατέστερος φαίνεται ο πρώην υπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, ενώ ο κ. Σαμαράς δέχθηκε εισήγηση να παραμείνει στο τιμόνι του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.