ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Α. Μητρόπουλου σε Κυβέρνηση και δανειστές

Επίθεση Α. Μητρόπουλου σε Κυβέρνηση και δανειστές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης εξέπληξε δυσάρεστα ακόμη και τους πιο καλόπιστους συμπολίτες μας, παρουσιάζοντας ως... πεμπτουσία αυτού του προγράμματος, τις ιδιωτικοποιήσεις του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας μας» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι η τριμερής κυβέρνηση «προσπέρασε ως μη γενόμενους τους προεκλογικούς λεονταρισμούς περί ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης και "αγκιστρώθηκε" στο πρόγραμμα του παρωχημένου, επιθετικού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού που επιβλήθηκε στη χώρα μας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι, ενώ η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη δαπάνη στην ΕΕ για τη Δημόσια Διοίκηση, για τα Ιδρύματα και για τους Οργανισμούς ευπαθών ομάδων και έρευνας, «το Μνημόνιο και οι δανειστές κατόρθωσαν να εδραιώσουν την ιδεολογία περί "σπάταλου" κράτους, ώστε να συρρικνωθεί αυτό το θεσμικό δημιούργημα της πολιτικής κοινωνίας, που εγγυάται την στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών».