ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τροχιά ανασύστασης το ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά ανασύστασης το ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος μετά την άρνηση Λοβέρδου και σε ποιους θα ανατεθούν ρόλοι «κλειδιά»

Να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της συνδιάσκεψης για «ανασύσταση» του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να ηρεμήσει τα στελέχη του Κινήματος.

Στην Ιπποκράτους βρίσκονται υπ’ ατμόν μετά τον παραγκωνισμό των πρωτοκλασάτων αλλά και την άρνηση των «φίλων» του Ευ. Βενιζέλου να στηρίξουν τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει τα πάντα στο Κίνημα και αυτό τόνισε μάλιστα και στη συνδιάσκεψη του κόμματος, θέλοντας να δώσει ρόλο στα νέα στελέχη και να απαγκιστρωθεί οριστικά από το παλιό ΠΑΣΟΚ (σ.σ. μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος).

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε επαφή με στελέχη του κόμματός του προκειμένου να συγκροτήσει τα πέντε βασικά προσωρινά όργανα, που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο του Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ανακοίνωσή τους να γίνει και εντός της ημέρας.

Ρόλους «κλειδί» στο «νέο ΠΑΣΟΚ» αναμένεται να αναλάβουν ο Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος όπως φαίνεται θα αναδειχθεί σε ισχυρός άνδρας της Ιπποκράτους, αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους πρωτοκλασάτους που κράτησε ουδέτερη στάση και προέταξε σε όλες τις φάσεις την ενότητα του Κινήματος.

Θέση στην πολιτική γραμματεία η οποία θα υποκαταστήσει στην ουσία το παλιό Πολιτικό Συμβούλιο και θα αριθμεί 15 μέλη, ενδέχεται να λάβουν ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιάννης Μανιάτης κ.α.

Ποιος θα είναι αντιπρόεδρος

Μετά την άρνηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να δεχτεί τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ που του πρότεινε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το Κίνημα αναζητά το νούμερο 2 της παράταξης.

Το όνομα που ακούγεται εντόνως τις τελευταίες ώρες για τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, πρόσωπο το οποίο είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Βενιζέλου, με γνώσεις, εμπειρία και κυρίως χωρίς έχθρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το άλλο όνομα που ακούγεται, αλλά με λιγότερες πιθανότητες είναι του κ. Γιάννη Μανιάτη.

Στην οργανωτική Γραμματεία που θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο, θα συμμετέχουν πιθανότατα οι Στέλιος Αγγελούδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Ευάγγελος Αργύρης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Ασκούνης, Γρηγόρης Φελώνης κ.α.

Παράλληλα, «τρέχει» και η διαδικασία στελέχωσης του Επιστημονικού όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Συγκροτούνται ακόμα Τομείς Οριζόντιας Παρέμβασης (που θα ασχολούνται με την Επικοινωνία, τις Διεθνείς Σχέσεις, τη Νεολαία κ.ο.κ.) ενώ υπεύθυνοι αναζητούνται και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να αναζητά τον διεθνή οίκο που θα προσληφθεί για να ελέγξει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα αναζητά νέο χώρο, μικρότερο και κυρίως φθηνότερο από το κτίριο της Ιπποκράτους για τη στέγαση του κόμματος.

Όπως διαπιστώνεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγει πρόσωπα έμπειρα, άφθαρτα και κοινώς αποδεκτά από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να έχει απογοητευτεί από την πολιτική του κόμματος και την εμμονή του προέδρου στο Μνημόνιο και την εφαρμογή του.