ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας: Ήρθα να συνεχίσω και να δημιουργήσω

Τζαβάρας: Ήρθα να συνεχίσω και να δημιουργήσω

«Ο Πολιτισμός είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση που περνάει η χώρα μας", είπε ο Κώστας Τζαβάρας στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού εμπεριέχεται η προβολή και αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: της πνευματικής, της αξιακής και της λαϊκής μας παράδοσης, όπως αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Προτεραιότητα, επίσης, θα δοθεί στη διασφάλιση Ανοιχτών Μουσείων, με ωράρια λειτουργίας που θα διευκολύνουν την επισκεψιμότητα και με ενισχυμένη ασφάλεια, χάρη σε αξιόπιστα συστήματα επιτήρησης, φύλαξης και προστασίας. "

«Ήρθα για να δημιουργήσω αλλά και να συνεχίσω αυτά που βρήκα σε φάση υλοποίησης, όπως τα 450 ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα, σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό 600.000.000 ευρώ», είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Εξετάζεται μεταρρύθμιση του Νόμου για την πολιτιστική χορηγία, ώστε να δοθούν κίνητρα για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων από ιδιώτες.

"Υπάρχουν υποψήφιοι χορηγοί τους οποίους αποτρέπει η γραφειοκρατία", ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει οργανωμένη φροντίδα για τον σύγχρονο πολιτισμό (θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, ζωγραφική), για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ότι θα βγει νέα προκήρυξη και για τον κινηματογραφικό νόμο, που θα τροποποιηθεί προς το καλύτερο.

Ο κ. Τζαβάρας ξεκαθάρισε ότι παραμένουν στις θέσεις τους παραμένουν, για να ολοκληρώσουν το έργο τους, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη καθώς και ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής.